Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1241 / Breaking News.

Roskilde, den 10. Marts 2019.

Reportage.

Fotografen (jag) skickade in 15 bilder, men bildredaktören (det är jag också) valde att publicera 7 och det är vel också  lite för många.

Bildtexterne är under bilderne.

Det var lyckligt att jag just hade läst om den typen av fotografi, annars vet jag inte vad jag borde ha gjort 😀

Dramatik strax utanför fönstren.

Bil eld.

De sorgliga resterna.

Det norska baserade "Viking Redningstjenneste" tog över i 2014 det danska bolaget "Camoni". Viking opererar både i Danmark, Norge, Sverige och Finland.

Så är den på plats.

Avslutat - färdigt arbete.

Hälsningar från Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-03-10 16:06 | Läst 1797 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Erik! Dramatiskt reportage. Bra jobbat. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:17
Takker Mats.
Mvh. Erik.
Du får jobba extra på Lokalavisen, spännande reportage
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:30
Hej peter
Jag tror att jag skulle få det svårt som "bildredaktör". Att måste välja bilder för en seriös reportagefotograf och stå op för hans åsikt. Men det var det som hände med många av de berömda reportrarna och krigsfotograferna som många beundrar och firar idag. Till exempel, Robert Capa, som skickade sina exponerade rullar hem till LIFE. Där andra både "fremkaldte" och gjorde dem färdiga för magasinet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Säkert spännande för många med en bilbrand, själv är jag nog lite 'blasé' på bilbränder.. efter 26 år som brandman i Stockholm.. det har blivit några hundra bilbränder.. :-) Tur kanske att bilen inte stod ännu närmare fastigheten, jag förstår inte människor som vågar ha ett bilgarage i samma fastighet som dom bor i..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:37
Hej jan
Inte heller är det ett normalt område för mig att fotografera från olyckor. Här var det just för att det hände precis utanför våra fönster och att det var i en bil som olagligt parkerades. Du har rätt om garageerna - här ligger dock garageerna en del längre bort från bostaden.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Oj, Vad dramatiskt alldeles utanför fönstret på första parkett!
Spännande!

Hälsar
Eva
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:39
Hej Eva.
Det var ikke så spændende lige da flammerne var på det højeste. Men brandvæsenet var hurtig på plads og fik det hurtigt under kontrol.
Mvh. Erik.
Härligt att dina bilder uppskattades för bättre kan väl inte ett sådant dokumentärreportage bliva. Så dramatiskt när det börjar brinna på detta sätt men om jag ser rätt blev ingen människa skadad. Jag hoppas du fick bra betalt för dina bilder för ibland vill de ha foton gratis.
Jag önskar dig bra måndag.
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:42
Hej Gun-Inger.
Nej det fanns ingen personskada. Det var en plötslig kortslutning och det fanns inga personer i närheten.
Det var jag som var både fotograf och redaktör här för bloggen :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Äkta fotoreportage som fångar ett dramatiskt förlopp! Väl utnyttjat tillfälle, riktigt spännande. Dessvärre verkar det bli dyrt för ägaren eller kanske försäkringsbolaget! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:47
Hej Björn.
Vi upptäckte först elden när brandkåren kom och de var så snabba ut och började släcka elden. Vi satt med ryggen till fönstret och tittade på TV. Men fotografen hade kameran liggande på soffbordet. Det är säkert försäkringsbolaget som måste upp med pengarna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Snyggt fångat och bra bilder!
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:48
Hej Göran.
Man takker.
Mvh. Erik.
Hej Erik! Ajdå, det var inte trevligt för den stackars ägaren. Vardagsdramatik väl fångat!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-03-11 21:54
Hej Bjarne.
Det är inte mitt vanliga fotoområde. Men när det händer med höga flammor så nära när flammorna var på topp, reagerade "reportagefotografen" instinktivt :-)
Många vänliga hälsningar från Erik.
Vilket drama. Som du förvaltat väl i din bildserie. Man är ju med från början till slut...och det är helt OK med alla 7...det ger storyn utan ord.
Svar från Erik Madsen 2019-03-13 13:54
Tack för dina kommentarer Annelie. Jag tror att en stor del av mitt sätt att skjuta dokumentär på kommer från min tid som amatörfilmer med både super8 och video. Där man bara var tvungen att berätta med bilder.
Hälsningar från Erik.