Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1253 / Dogme EM.

Roskilde, den 28. marts 2019.

Vårens förändrade uttryck.

Återigen måste utsikten från mitt köksfönster vara i bruk. Ena dagen skiner solen och vi kan få upp till 10-13 + grader och för helgen lovar dem frost på natten och ner till 2-3 + grader om dagen!

EXIF-data: f/8 - 1/3000 sek.  - ISO 3200.

Bearbetad i kameran: DR 100% - High tone +4 - Shadow tone 0 - NR -3 - Sharpnes 0 - Grain off.

Övrig information: Se mina etiketter.

PS: Oroa dig inte :-) Informationen om mina kamerajusteringar kommer inte i framtida blogginlägg. Det var en liten parentes i en "ordveksling" på en andens blog om att bearbeta med kamerans software/program kontra med programmen på datorn.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1252-bearbetad-eller-inte.htm#comments 

Hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-03-28 21:50 | Läst 3420 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nästan lite hotfull stämning i den bilden! Just därför gillar jag bilden, kanske inte just för att den är hotfull men för att den uttrycker en känsla, ger mig en stämning! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-03-29 14:35
Hej Björn.
Jag är glad att resultatet kan leda till vissa känslor i dig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Din svenska blir bara bättre! 😉
Svar från Erik Madsen 2019-03-29 14:56
OK Ragnar, men det är också mycket för din skull att jag svänger lite mellan danska och svenska :-) Jag trodde att när jag inte fick några eller mycket få kommentarer berodde det på att det var för mycket dansk text. Men uppenbarligen passar det inte - 2 olika exempel:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1246-sort-hvid-diasfilm.htm#comments
och:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1252-bearbetad-eller-inte.htm#comments
Det är inte så att jag gnäller. Vad jag har skrivit har nog inte varit tillräckligt intressant eller relevant :-) :-)
Tack för ros.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
light 2019-03-29 18:12
Jag ville mest berömma. Jag kan tänka mig hur svårt det skulle vara om jag plötsligt skulle försöka börja skriva på danska. Så du gör det bra. Och sen är det väl upp och ner med hur ofta vi får kommentarer. Ibland får man en hel del. Ibland nästan inga. Man får väl vara glad om man får någon i alla fall. Hav en god weekend!
Hej Erik! Jag gillar det lite mörka och olycksbådande uttrycket i den här bilden. Molnen gör sitt till för det uttrycket. Du får gärna dela teknisk information för min del, när du känner för det!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-04-01 21:16
Hej Bjarne.
Det är fotograferad med min nya favorit S/V "Agfa Scala" filmsimulering. Och det är de informationer om kamerajusteringarne som jag inte kommer att upplysa/skriva om i framtiden. Eftersom det är uppenbarligen irriterande för vissa här på FS och det uppfattas som irrelevant. Jag kommer att begränsa mig med att informera om EXIF-data och resten kan läsas ur mina etiketter.
Tack för dina kommentarer.
Med vänliga hälsningar från Erik.