Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

1628 - Målarprinsen.

Roskilde, den 11. februar 2020 - Danske Bloggen nummer 1628.

Idag såg jag ett fantastiskt tv-program på DR2. Det handlade om prins Eugen Napoleon Nicholas. Allt om hans konstnärliga arbete, både som konstmålare men också som fotograf. Det fanns många utmärkta filmklipp där man bland annat såg prinsen som kör runt i parken vid Waldemarsudde i sin Ford T-cabriolet. Finnar rätt vy och fäller ner "kalechen" och sedan sitter han i baksätet med stafflit uppsatt mellem bak- och framsätet. Det fanns också flera intervjuer med personal, både tidigare och nuvarande på Waldemarsudde. Härlig TV-film.

Jag har inte riktigt ett eget foto för att illustrera texten. Det är här som tas av min fru ger kanske lite av stämningen som jag uppfattade från Waldemarsudde.

Bildtexterne är under bilderne här hos mig.

Från Bornholm 2011.

https://frupetersenscafe.dk/201-2/

Foto: AG. iPhone-bild.

På återseende.

Inlagt 2020-02-11 23:40 | Läst 2853 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Prins Eugen var en intressant och ovanlig peron!
Svar från Erik Madsen 2020-02-12 13:37
Jag håller helt med och det var också anledningen till att jag ville skriva om sändningen och intrycket det gav mig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Theresa 2020-04-28 18:36
Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Älska trollformler
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässor
4) Giftermål
5) Bindande trollformler
6) Uppdelningar
7) Dödsförtroll
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}
Rosa Oman 2020-06-22 16:04
Hej, jag vill dela mitt underbara vittnesbörd. Efter att ha varit i relation med mannen i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom bad jag honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag e-postade stavskärmaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen, det var omkring 16.00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

Älska trollformler
Tjäna bra pengar eller vinna ett lotteri.
Uppnå framgång i affärer.
Andliga problem.
Vinn rättsfall.
Leta efter din livspartner.
Få ett välbetalt jobb.
Få kontroll över ditt äktenskap.
Få tjänst och få attraktion från människor.
Få tillbaka förlorade pengar.
Läka dig av alla sjukdomar. både härdbara och obotliga.
Lös graviditetsproblem och välsigna dig med spädbarn osv ...

Kontakta denna fantastiska man om du har problem med en varaktig lösning
via babaidadawiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348136951551
Viber: +2348136951551

Tacka mig senare
Jag vet inte så mycket om Eugen, men det var en fin bild på dig som ser avslappnad ut och läser troligen en reseguide
Svar från Erik Madsen 2020-02-12 13:49
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Jag visste ingenting om målarprinsen heller. Jag är inte heller den kungliga här i huset :-) Har inte något speciellt mot de kungliga husen. Eugen var en helt annan person och värt att studera för oss som flörtar lite med det konstnärliga :-) Han målade och fotograferade.
Det är förmodligen en guide om Bornholm, där jag var här för första gången 2011. I samband med veteranloppet "Bornholm Rundt" - vi vann inte :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har bifogat en länk till var fotot togs.
pdahlen 2020-02-12 14:05
Därifrån går man inte hungrig
Vet inte mycket om Danska konstnärer, inte Svenska heller för den delen. Men nog får bilden på dig mig att tänka på Skagenmålarna.
Sten
Svar från Erik Madsen 2020-02-12 13:58
Hej Sten Tack för vänliga kommentarer.
Jag vet lite om några svenska målare - Carl Larsson och Anders Zorn. Den senare eftersom han också fotograferade och att en av mina kompisar är en konstmålare och har besökt Zorns hem / museum. Min frus bild av mig togs i en miljö och med ett ljus som väl kan påminna lite av Skagenmålarna sätt att måla - impressionistisk - ut ur studion och ute i naturen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det är iallafall konst att bära en sådan hatt med stil ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-02-12 14:05
Hej Gunte - tack.
Jag hade letat efter en sån hat som jag tyckte passade min Amazon i tid. När vi körde sommarutflykter. Här var det veteranloppet "Bornholm Rundt" år 2011. Så när jag hittade den i en exklusiv klädaffär, var jag tvungen att ha den. Den var tillräckligt dyrt, men jag höll på "kvalitet kostar" :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Väldigt skön bild, solbränd och solhatt, riktig sommarbild Det programmet ska jag kolla om jag kan hitta på nätet! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-02-12 19:36
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det var fantastiskt väder på Bornholm den sommaren, men Köpenhamn och hela vägen ner till Køge drabbades av ett kraftigt "skybrud", som stängde motorvägarna. Det var fortfarande problem när vi kom hem. Vi var tvungna att undvika motorvägen och köra in genom Köpenhamn. Fru Petersens Cafë rekommenderas starkt om du kommer på dessa kanter.
Med många vänliga hälsningar från Erik.