Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2388 / AutoPilot & snapshot.

Roskilde, den 17. februar 2022.

Fujis Classic Chrome standard. f/2 - 1/250 sek. - ISO 640 - DR 200%.

Jag har ibland sat kameran på P-läge och Auto ISO och sedan kameran om resten. Det finns ingen P eller "grön" programinställning på Fujien. Därför sker det genom att vrida bländarringen runt linsen på A, sätt in inställningen för slutartid på A och detsamma med ISO. Jag sätt också DR/dynamiskt utrymme til automatisk och låt kameran välja vad som passar motivet bedst.

På så sätt är kameran redo att fotografera vanligaste/normala snapshots - Pure Amateur/Nybörjareinställningar. Men jag har LÄST - där var den igen :-) om några så kallade seriösa fotografer som sa att de ansåg att p-instilling på moderna kameror som ett utmärkt och snabbt sätt.

P för professionell :-)

Men jag är mestadels för bländarprioritet och annars allt annat på auto. På gatan kommer det att vara manuellt och zonfokus.

På gensyn.

Inlagt 2022-02-17 21:18 | Läst 1005 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Erik,
ibland är det skönt att låta kameran sköta tänkandet och ibland vill en vara mer aktiv. Visst är det skönt när båda alternativen finns tillgängliga i samma kamera!

Ha en fin fredag!
/Lisa
Svar från Erik Madsen 2022-02-18 19:22
Hej Lisa og tak for dine kommentarer.
Det er bare med at udnytte de muligheder, som vores kameraer giver os.
God wek-end til dig fra Erik i Roskilde/DK.
Och A står väl för amatör ;)))
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-02-18 22:42
He he Gunte, men det er jeg jo også - en glad amatør :-)
Hav det godt.
//Erik//