Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1426 / Porträttfilm.

Roskilde, den 22. august 2019.

Fuji PRO Neg. Hi. 

Jag har inte använt den så mycket - en film simulering av Fujis ursprungliga Fujicolor Pro 160C. 

Iflg. Wikipedia: Fujicolor Pro is a line of professional color negative films from Japanese company Fujifilm introduced in 2004 for weddings, portraits, fashion and commercial photography. It originally comprised four emulsions: Pro 160S, Pro 160C, Pro 400H and Pro 800Z.

PRO Neg. Hi är en simulering utvecklad av Fuji för professionella bröllops- och porträttfotografer som ville byta från analog till digital fotografering. Har jag hört.

Bildtext är under bilden.

Avkoppling hos mormor och morfar efter skolan.

PRO Neg. Hi med mina egna justeringar i kameran. Jag måste nog testa mer och hitta de helt rätta justeringarer. Jag tror att den kan vara "velegnet" (dansk) för porträtt, eftersom den naturligtvis också är avsedd för.

Fuji: We are about color.

På återseende.

PS: Jag har fått tillstånd av både mor och barnbarn.

Inlagt 2019-08-22 22:09 | Läst 1621 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Underbart fint porträtt! Och en söt tös! Gillas! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-08-22 22:31
Tak skal du have Björn.
Mvh. Erik.
Härligt porträtt!
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2019-08-23 10:08
Takker Göran.
Mvh. Erik.
Fin bild på fin flicka, ser ut som du använt rätt ”film”. Kanske har jag varit inne på det tidigare men personligen vill jag ha så få inställningar som möjligt när jag tar bilden, det räcker med själva exponeringen, jag lämnar allt annat till redigeringen. Redigeringen tar inte så lång tid jag har två ”filmer” :) natur och porträtt som presets och från dessa tar sedan redigeringen inte så långt tid kanske 30 sekunder per bild
Svar från Erik Madsen 2019-08-23 10:30
Hej Peter - tack för kommentarerna.
Det har väl varit många kommentarer til mina inställningar i kameran. Jag har skapat 7 olika förinställningar i kamerans Q-meny. 1 för daglig fotografering, 1 för landskap och natur, 2 svartvitt, 1 för porträtt och slutligen (för skojs skull) 2 olika simuleringar av diasfilmer från 60-talet.
Alla med sparade individuella justeringar av vad vel som motsvarar "kurvaverktyget" i bildbehandlingsprogram samt kontrast, brusreducering, färg, dynamiskt omfång etc.
Det är ju inte nödvändigt eller avsett att justera varje gång jag skjuter. Skiftet görs genom att trycka på en knapp, vrida ett hjul och välja det som är rätt för situationen. - enkelt och elegant och på under 30 sek :-) :-) Om bländare, slutartid, ISO etc. är OK, då är bilderna redo att laddas på datorn.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har nu justerat lite på denna PRO Neg.Hi
PPS: Jeg har gjort mig meget umage med det svenske her og håber det duer ?