Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1060 / Från Classic Chrome till svartvitt !

________________________________________________________________________

Roskilde, den 25. august 2018.

Jag har nästan aldrig använt den svartvita justeringen med det medföljande Apples "Photos" -program. När jag har gjort det, har jag bara låtit det vara som en standardkonvertering utan att justera ytterligare. Idag  försökte jag at anpassa til min egna smak och resultatet blev så här.

Jag vet att med "Silveren" kunde jag placera några "Control Points" och justera lite mer (till exempel) i övre vänstra hörnet.

Förstora.

Restaurant "Mumm" i Roskilde, den 23. august 2018.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2018-08-25 11:59 | Läst 1285 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
I mina ögon bra. Man ska inte hålla på med att dona med detaljer för mycket, det är det övergripande resultatet som räknas.
Sen finns det av allt att döma många vägar till svartvitt :)
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2018-08-25 16:36
Hej Goran - jag visste inte ordet "dona". Det är inte heller det jag gör mest. De flesta av mina blogginlägg är mycket dokumentär och med bilderna direkt ur kameran. Men ibland spenderar jag lite tid på datorn med efterbehandling av olika slag. För det mesta när jag går tom för bilder och inte kan komma ut och hämta nya. Men jag skulle helst vilja göra bilderna färdiga i kameran - både i svartvitt och i färg.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser bra ut, du kan säkert få fram lite mer högdagrar o ljusa upp skuggorna aningen med Shadow/Highlight funktionen. Hils, LO
Svar från Erik Madsen 2018-08-25 19:02
Ja, men ikke så godt som med Silveren. S/V funktionen i Apples ser jeg som en hurtig måde, som sikkert tilfredsstiller de fleste ?
Tak for dine kommentarer.
Mvh. Erik.
Dubbelolle 2018-08-25 21:01
Hej igen, jag bukar fixa till mina bilder, vare sig dom är färg eller svv i FS innan jag tar in dom i Silver, jag gör dom så genomtecknade som möjligt, ser till att dom har teckning överallt, då använder jag Shadow/Highligt i FS. En ganska mjuk väl genomtecknad bild har maximalt med information o då har man också störst möjligheter att få bilden som man vill i Silver. Man kan ju aldrig återhämta detaljer som gått förlorade i ett tidigare skede. Du har redan fått bra grepp om det svv, jag kan se dina framsteg när jag följer din blogg, bra! Skål (ÖL) LO
Svar från Erik Madsen 2018-08-26 20:15
Hej LO.
Tak for fine tips og ros. Jeg har hørt om det tip om at behandle farve filen inden man konverterer i Silveren. Jeg gemmer dine tips sammen med andres, som jeg samler på.
Mvh. og hav det godt.
//Erik//