Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1064 / Från dagens fotbollsmatch .....

_____________________________________________________________________________________

Roskilde, den 26. august 2018.

..... fins det inga bilder. Det såg ut att bli regn så min inte väderbeständiga "sportkamera" var tvungen att stanna hemma. Och min X100Feer är inte lämplig för den typen av fotografering.

FC Roskildes maskot - örnen "Sigr" (Oldnordisk för seger) hade meddelat fra. Den hade ätit en duva på kvällen tidigare och var därför 250 gram för tung för att kunna utföra till dagens match. Där har varit en hård debatt om denna örn. Men det hävdas att det inte finns något djurmissbruk i det här fallet. Den hanteras och utbildas av en professionell falconer. Men det är inte min kopp te vill jag bara påpeka.

Fanklubbens logotyp ser dock väldigt skrämmande och effektivt ut.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

PS: Resultatet af dagens kamp 2-2.

Inlagt 2018-08-26 22:51 | Läst 840 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag såg en mycket bra dokumentär på TV i går. "Dansk dynamit" hette filmen och handlade om dansk fotboll under 80-talet fram till EM-guldet 1992. Jag var på plats på Råsunda 1992 och såg några matcher men finalen på Nya Ullevi såg jag på TV. Gillar dansk fotboll och det var en heroisk bedrift av laget att oförberett ta sig hela vägen till final och där besegra självaste Tyskland. Det gjorde ni bra!
Svar från Erik Madsen 2018-08-27 19:32
Hej, Thorbjörn.
Jag har också sett filmen och det fanns flera skådespelare som "ramte" karaktärerna perfekt. Richard Møller Nielsen är fortfarande den enda landstränaren som har uppnått en final seger med danska landslaget: EM 1992 och Confederations Cup 1995 i Saudiarabien. Han blev antagen till Danmarks Fotboll Hall of Fame efter hans död. Han dog 2014 och han blev 76 år.
Många vänliga hälsningar från Erik.