Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1219 / Söker andra intressen och inspiration.

Roskilde, den 25. januar 2019.

Motiv jakt.

Jag kommenterade Görans blogg igår och det slog mig att 1 intresse mer än fotograferingen är en bra idé. Jag tänker på Görans rapporter och de vackra bilderna från hans kör. I många år (19) var jag väldigt intresserad och engagerad i veteran bilmiljön. Jag hade min egen Amazon och skrev och fotograferade för "Dansk Veteranbil Klub" månadsmagasinet "Veteran Tidende". Det var en bra kombination.

Jag fotograferar också blommor, solnedgångar och barnbarn. Landskap och fåglar da jag var mer mobil än jag är nu. Jag började först med gatufoto, när jag fick inspiration här på FS och började med att köra MiniCrosser (handikappskoter). Jag trivs väldigt bra med det, men jag kommer att försöka hitta ett parallellt intresse som kan kombineras med min fotohobby. Eller för att hitta ett projekt - jag följer naturligtvis utvecklingen i min stad som ett slags projekt. Nu måste vi se när snön är borta och det blir lite varmare väder.

Förstora.

Bild titel: "Venter på chauffør"

Volvo Amazon 122S B18 - 1962.

Fotograferet til "Veteran Tidende" den 1. maj 2014 i Ledreborg Allé ved Roskilde. De sidste 1,5 km af Danmarks længste allé på 7,5 km.

Hälsninger från Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-01-25 19:52 | Läst 3338 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
I byn där jag växte upp hade kompisens pappa en Amazon, som vi fick låna när vi åkte på dans till olika ställen på landsbygden. Har massor med fina minnen från detta bilmärke!
- hawk
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 18:34
Det finns många minnen i samband med Volvos Håkan - även här i Danmark, där, trots priset, var den mest sålda bilen ett enkelt år tresserene.
Hälsningar från Erik.
Det var nog oftast den första bilen man köpte (begagnad förstås). Jag har haft två. Nu tror jag inte ens epa traktorna använder den längre med något undantag. Stilig miljö till en stilig bil. /Mats
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 18:44
Hej Mats.
Volvo var en relativt dyr bil - både nya och begagnade. Jag var tvungen med begagnade Opel eller Ford :-) EPA var och är inte något vi vet om i DK, annat än från svenska TV-serier eller tidningar. Jag följde renoveringen av en Duet, som byttes till pic-up, men fortfarande som en vanlig bil med normal motor och växellåda och för vanlig trafik:

https://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=340736

og:
https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/2512658.htm?set=mp

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hade faktiskt ditt veteranbilsintresse i bakhuvudet när jag skrev min kommentar :)
Och jag tror du har rätt.
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 18:46
Hej Göran.
Tak for dine kommentarer - nu får vi se.
Med venlig hilsen fra Erik.
Läcker bild i härlig miljö, jag är uppvuxen med PV och Amazon, kanonfina bilar! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 18:50
Hej LO.
Det her er det jeg kalder et "fotomodel" bild.
Som jeg ,lidt drilagtigt, har sagt mange gange: "Alle svenskere har da en gang i livet ejet en Volvo" :-)
Hav en god aften. Om lidt skal vi se om Sverige kan nå en 5. plads - det vil jeg håbe.
//Erik//
I all sin enkelhet - ljuvlig bild! Skulle långsamt vilja gå runt bilen och beundra, sätta mig i den, och sakta rulla framåt!
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 19:03
Hej Ragnar.
Tack för dina kommentarer. Den står bara och väntar på att komma vidare, men föraren var upptagen med att hitta rätt vinklar, ljus och komposition. Vet inte om det lyckades, men jag menar det själv.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Ljuvlig ? Jag vet inte den sanna innebörden av ordet på danska, men jag måste bara kolla :-) :-)
Hej Erik! Det låter som en utmärkt idé, oavsett om det är projekt inom fotohobbyn eller något helt annat. Jag förstår att vintern och snön är hämmande för dig och att du längtar efter varmare tider. Det gör jag också i och för sig, men det har förstås större betydelse för dig.

Som en påminnelse om hur vackert det kan vara, visar du en härlig vårbild med den vackra och välvårdade Amazonen! Allén ger skönt djup och linjespel.

Jag önskar dig en bra weekend!
BJarne
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 19:08
Hej Bjarne.
Tack så mycket för dina mycket fina och utförliga kommentarer - de uppskattas varje gång.
Veckans slut har startat perfekt igår och nu hoppas vi bara att det slutar lika bra imorgon när Danmark möter Norge i finalen i handboll-WM. Naturligtvis, om Danmark förlorar, går världen inte ner av den anledningen :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag hade en Amazon modell 62 i 10 år, när den inte var en veteranbil. Jag tyckte att det var en fin bil som jag tänker tillbaka till, precis som på min Leica M2 och Leica M6, men allt har sin tid!
Att ha en hobby till är att rekommendera eftersom de ger inspiration till varandra. Jag har den klassiska musiken som parallell hobby. Jag har en rätt stor CD-samling, går på konserter och kolla även den musiken på YouTube. Jag har också fotograferat musiker under årens lopp, privat och på uppdrag.
Den klassiska musiken kräver ett engagemang av lyssnaren i form av analys och kunskap, och just det är hobbyn att engagera sig i den istället för att bara lyssna medan man gör något annat.
Och det är också en "försäkring" för framtiden, nämligen om synen skulle bli sämre har man öronen kvar och tvärtom. Och om man skulle bli mindre mobil, så finns CD-samlingen.
När jag var 18 år gammal, så rekommenderade min far: "Skaffa Dig en hobby i god tid, för då har Du något att syssla med, när Du är pensionär!"
Just nu snöar det i Malmö och då är Brahms' 2:a pianokonsert bra att lyssna på :-)
Vänligen Wolfgang
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 19:16
Hej Wolfgang.
Först tack för att du delat och berättar om dina egna intressen med mig (och andra). Jag har också andra intressen än foton och gamla bilar. CD-skivor och böcker är höga på listan, även böcker om både klassisk musik och vintagebilar. Men jag skulle väl hitta ett område eller projekt som passade sig som ett komplement till fotohobbyen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag är inte det minsta intresserad av bilar men jag håller absolut med om ditt resonemang om att ha olika intressen och hobbies som man kan kombinera med foto. Ju mer man kan om ett ämne desto mer "träffsäkra" bilder kan man ta. De blir dessutom uppskattade av alla som har samma intresse. Du hittade en mycket fin plats att ta bilden på Amazonen och jag som många andra minns dessa bilar även om jag inte haft någon själv.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 19:25
Hej Lena.
Precis vad du skriver att "De blir dessutom uppskattade av alla som har samma intresse". Det var det som det handlade om när jag fotograferade för "Veteran Tidende", där alla läsare var intresserade av vintagebilar. Samma var det här hos FS, där jag var grupp värd för gruppen "VETERANFORDON". Du har en super intresse med undervattensfotografering.
Bilden av min Amazon var avsedd för en artikel för VT om min bil.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
När jag ser din fina gamla Amazon får jag nostalgitankar från ungdomen då jag övningskörde i en sådan och klarade sedan på första! Trevlig bild att se!
Svar från Erik Madsen 2019-01-26 19:30
Hej Dan
Jag tror att många svenskar har ett nostalgiskt förhållande med PV och Amazon.
Tack för dina kommentarer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.