Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1235 / Sony och svart-vitt.

Roskilde, den 19. februar 2019.

Rich-tone Mono.

Fujien holdt en lille pause i går. Det var nogen tid siden, at jeg havde min a6000 fremme i lyset. Jeg bruger den mest, når jeg er udendørs med zoomen - til f.eks. fodboldkamp, eller når jeg tager portrætter med min 50 mm f/1,8.

Jeg havde glemt, at Sonyen også er eminent til sort hvid direkte ud af kameraet, enda med flere forskellige mulige indstillinger. Her kommer et par eksempler, som jeg selv er meget tilfredse med.

*

**

Hälsningar från Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-02-19 22:06 | Läst 1393 ggr. | Permalink

"Hej Erik! Ja, den producerar mycket fina svartvita bilder. I sista bilden ligger väskremmen på ett tilltalande sätt. Även dragkedjan böjer sig vackert! Många vänliga hälsningar, Bjarne"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tycker också det är ganska trevligt att ha något alternativ att byta mellan så det inte blir enformigt med en och samma kamera varje dag.
Mv/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2019-02-20 19:10
Hej Gunte.
Jeg har kameraer til forskellige formål.
Mvh. Erik.
Jo, det är onekligen mer spännande med olika kameror, och olika kombinationer kamerahus - ojbektiv. Eller jämföra gamla modeller med nya, blir det skillnad? Ibland blir det.
Svar från Erik Madsen 2019-02-20 19:21
Jag byttet ut min tunga och stora Nikon-utrustning med Sony a6000 och några olika utbytbara objektiver. När jag hade en ljusstark 24-70 mm på önskelistan och fann att den skulle ligga utanför mitt budget på den tiden, köpte jag en Sony DSC-RX100mk3. Det var samtidigt i stället för att köpa en iPhone! När jag sålde min Volvo Amazon köpte jag en Fuji X100F som en sorts tröst för den saknade Amazon :-)
Tack för dina kommentarer Stefan.
Med vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Ja, den producerar mycket fina svartvita bilder. I sista bilden ligger väskremmen på ett tilltalande sätt. Även dragkedjan böjer sig vackert!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-02-20 22:24
Hej Bjarne - Tack för dina kommentarer.
Det finns flera olika s/v-alternativ i kameran, så det blir inte sista gången jag testar dem. Båda bilderna är inte arrangerade motiv. De var precis framför mig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.