Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

Danske Bloggen 1236 / Kommentera eller inte?

Roskilde, den 21. februar 2019.

To Doo or Not to Doo - That Is the Question.

Jag har nyligen läst några meningsutbyten mellan några medlemmar här på FS. Det handlade om huruvida man skulle kommentera blogginlägg eller inte.

Jag mener att vi har diskuterat det många gånger tidigare? Man kan både kommentera / debattera bifogade bilder och eller innehållet i texten. Jag tycker att de flesta av kommentarerna handlar om texten, berättelsen och motiven i bilderna. Och mycket sällan om kvaliteten på bilderna och inte alls en djupare analys eller faktisk bildkritik. Det är bara bra med mig, jag tycker att det är mer lämpligt någon annanstans. Jag menar inte att man inte kan göra det - analysera och kritisera bilder på bloggen, men det är inte det viktigaste för mig. Det är en dagbok för mig, där jag kan skriva om fotorelaterade ämnen och eventuellt bifoga några bilder som har att göra med texten och vice versa - helt enkelt.

Jag läser och kommenterar själv i den utsträckning jag kan. Jag får mycket inspiration och från tid till annan också ny kunskap om mycket mer än fotorelaterade frågor - så ingen förändring i beteende från min sida.

Om det finns någon som vil ge sin åsikt eller debattera måste vara helt frivilligt.

Här är en arkivbild som inte nödvändigtvis kräver eller förutsätter kommentarer eller kritik :-)

Erik Madsens vapenarsenal :-)

Hälsningar från Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-02-20 22:18 | Läst 3440 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik ! Det är länge sedan jag kommenterade på din sida men läser den varje gång. Här är jag helt överens med dig. Var och en bör göra vad man själv vill. Har också bloggen för att skriva av mig mina upplevelser eller mina åsikter om något. Självklart vill man ha bra kvalitè men är inte det viktigaste när man har en berättande text till. Att skriva om kameror, objektiv, kompositioner och skärpa är helt ok. Det är ju bilder och kameror det handlar om på FS.
Sten
Svar från Erik Madsen 2019-02-20 23:17
Hej Sten.
Tak for dine meninger. Jeg tro nok at jeg vidste at du var af samme mening.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Här finns en stark tendens på FS att skriva långa djupsinniga analyser, men bilderna håller sällan måttet. Bilderna känns mindre viktiga. För mig är bilden det absolut viktigaste, men där är inte många på FS som klarar att ta till sig bilder som är lite djupare eller kräver fantasi, nä FS har blivit o blir sämre o sämre - tyvärr, ha det godt, LO
Svar från Erik Madsen 2019-02-21 16:56
Hej LO. Du skriver: "Här finns en stark tendens på FS att skriva långa djupsinniga analyser"

Jag tycker inte att det är ganska vanligt. Jag mener att det bara finns några.

Jag håller med om att de allra flesta bilderna på bloggen inte kräver den mycket stora analysen - och absolut inte min egna. För mig är bloggen något helt annorlunda än ett fotokritikforum.

Som jag skrev här på bloggen:
"Jag får mycket inspiration och från tid till annan också ny kunskap om mycket mer än fotorelaterade frågor"

Hav det godt i det sydsvenske.
//Erik//
PS: Jag tycker att de flesta av kommentarerna handlar om texten, berättelsen och motiven i bilderna.
Gun-Inger Arvidsson 2019-03-05 19:15
Du vet redan vad jag tycker att det vore kul med fler som gör visar sina annorlunda bilder.
Är du med i någon grupp som är aktiv jag har tid till det nu när alla mina böcker är klara.
Må väl
Gun-Inger
Hade du inte en Nikon D700 också eller har du sålt den?
/MA
Svar från Erik Madsen 2019-02-21 16:36
Jo Mats, jag hade och har fortfarande min D700, som har tagit bilden här. Jag började sälja mina tunga och dyra objektiver. Efter att ha fått tillräckligt med pengar för att köpa Sony med objektiver, som täckte samma områden, kunde jag inte få mig att sälja min första FF-kamera. Den vilar mest och det gör mina armar också :-)
Med vänliga hälsningar från Erik.
Erik,

Helt off topic kommentar:-) : Om du är sportintresserad får du användning av din "vapenarsenal" i början av juli 2021. Jag läste nämligen nyss att Tour de France 2021 startar i Danmark. Grand depart i Köpenhamn. Etapp 2 från Roskilde till Nyborg. Grattis Danmark!

http://www.cyclingnews.com/news/2021-tour-de-france-to-start-in-copenhagen/

F
Svar från Erik Madsen 2019-02-21 16:25
Hej Frederik.
Jag är positiv till sådana kommentarer - tack för dem. Som jag också skriver kan man sedan få mycket annat innehåll eller information om andra ämnen en om foto. Till exempel: Tour de France genom Roskilde år 2021 sammanfaller med Roskilde Festival med 100.000 till 130.000 åskådare! Så ja - Sony kommer på jobbet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Du får en kommentar från mig! Själv kommenterar jag nog bilderna i första hand, ibland som liknande "bildkritik" ibland lite "enklare". Texten kommenterar jag ibland, och det beror nog på om jag känner att jag vill, om den säger mig något som jag vill skriva något om. Hur som helst har du en fin uppsättning kameror, även om Olympus saknas i samlingen:)
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-02-21 19:57
Hej Bjarne.
Jag håller helt med dig och jag uppskattar både dina kommentarer och bildanalyser. Du är en av dem, som jag hänvisar till i mitt svar ovan till LO:

..... "Jag tycker inte att det är ganska vanligt. Jag mener att det bara finns några".

Jag är väl medveten om att det finns en stor brist i min samling. Det kommer jag också ibland höra av LO :-)

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Vi är helt överens - som du redan vet. Och prydlig samling där, av varierande storlek:-) Hälsningar/ Björn T
PS Som du också redan vet har jag för egen del ingen fast syn på vad mina bloggar är. För det mesta precis som du, en fotodagbok där jag passar på att utbyta tankar och funderingar om sånt jag kommer i kontakt med. Andra gånger är det bara en bild, oftast nå´n som jag själv gillar. Då och då ett diskussionsinlägg där inte bilden är det viktigaste. I slutänden tror jag allt utvecklar mitt bildseende, eller bättre, min förståelse av hur bilder kan användas och uppfattas.
Svar från Erik Madsen 2019-02-21 22:10
Jeg ved Björn.
Varierende størrelser og til varierede motiver/opgaver.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från Erik Madsen 2019-02-22 13:54
Hej igen - vi er helt enige Björn.
//Erik//
Tack Erik du hänvisade hit till din blogg. Det är säkert som du skriver samt så finurligt bra ha bloggen till dagbok för då kan du kika in själv o se vad du gjorde den dagen. Tidigare i mitt liv skrev jag alltid dagbok varje kväll men slutade för en del år sedan. Jag kände det till slut som ett tvång.
Vad jag är mest ute efter nu är en grupp som är aktiv med att lägga in bilder i då jag betalade för ett år till. Det är inte så dyrt numera så därför slog jag till.
Jag har tid nu att syssla med bilder på det sätt som jag för dagen känner för då alla mina fyra böcker nu är klara. Jag har inte sett korrekturet på boken om Inlandsbanan ännu. Jag köper en tjänst så jag får se böckerna innan de går i tryck när det är större böcker.

Jag önskar dig en härligt kväll vad du än har för dig samt en go dag i morgon som blir vad du gör den till.
///Hälsar Gun-Inger