Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1266 / Starka färger.

Roskilde, den 13. april 2019.

Fujis Velvia var en hel del naturfotografers favorit diasfilm.

Velvia när den är bäst och det inte finns personer på bilden :-)

Roskilde, den 10. april 2019. - EXIF-data: f/5,6 - 1/950 sek. - ISO 400.

Hilsen fra Erik.
Roskilde/DK.

Inlagt 2019-04-13 14:02 | Läst 1335 ggr. | Permalink

"Hej Erik! Ja, det kan bli alldeles för röda ansikten med Velvia. Här passar den bra, då teglet lyser vackert och himlen har fått fin färg. Det finns spänning i bilden också, där det finns saker som kan dölja sig i det mörka partiet. Velvia hade lätt för att sota igen i skuggorna, så det stämmer det också. Många vänliga hälsningar, Bjarne"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Ja, det kan bli alldeles för röda ansikten med Velvia. Här passar den bra, då teglet lyser vackert och himlen har fått fin färg. Det finns spänning i bilden också, där det finns saker som kan dölja sig i det mörka partiet. Velvia hade lätt för att sota igen i skuggorna, så det stämmer det också.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2019-04-14 22:51
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag vågar knappast skriva - rakt ut ur kameran och jpg mer :-) :-) Men det är vad jag har gjort - jag lekar för närvarande att jag fotograferar dias på gammaldags sätt. Därför har jag inte försökt att lysa i det mörka området heller. Belysningen är också multimätning, som på min gamla analoga kamera från 1963.
Med många vänliga hälsningar från Erik.