En dansk bloggare, som försöker på svenska. Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1329 / Ramar.

Roskilde, den 1. juni 2019.

Ibland lägger jag en ram på mina bilder. Normalt skulle jag dock vilja se mina färdiga bilder, som de visas i sökaren.

Bildtexterne är under bilderne.

Förstora.

Tri-X simulering direkt ut ur kameran. Ramen läggs till i programmet "PhotoScape X".

Velvia konverterad och ramen läggs till i programmet "Silver Efex Pro 2".

Hilsen fra Erik.
Bloggar.

Inlagt 2019-06-01 23:36 | Läst 272 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Jag borde nog experimentera med ramar också, glömmer lätt bort det. Du visar på två helt olika ramar här, som jag tycker är snygga båda två, var och en på sitt sätt. Det är en riktigt bra bild på den fina katedralen också!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen   2019-06-03 11:23
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Som jag skriver sätter jag sällan ramar på. Detta har säkert att göra mycket med min övergripande önskan att göra foton färdigt i kameran. Och att presenterar det som ett dias. Det finns förmodligen någon som tycker det är dumt och gammaldags. Sådana "gammaldags" eller nostalgiska fotografer finns det gott om här på FS - analoga s/v - vintage linser o.s.v. - så jag är gärna en av dem (nostalgiska) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ramar kan tillföra bilder mycket så det är ett måste tycker jag
när en utställning skapas men varför inte ha ramar på bilderna även
här på FS. Ett bra förslag.
Det gör att man känner att bilden finns inuti något som ger styrka.
God natt o sov gott
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen   2019-06-03 23:24
Jo det er klart at på udstillinger skal der naturligvis en ramme på. Som jeg skriver til Bjarne -
Jag sätter sällan ramar på. Detta har säkert att göra mycket med min övergripande önskan att göra foton färdigt i kameran. Och att presenterar det som ett dias. Men en gang imellem gør jeg det, når jeg synes motivet er til det.
God nat til dig Gun-Inger fra Erik i Roskilde.
Flag Counter

Innehållskategorier

  • Intresse - Arkitektur
  • Intresse - Bilddagbok
  • Intresse - Digital efterbehandling
  • Intresse - Gatufoto
  • Intresse - Landskap
  • Intresse - Porträtt
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt
  • Intresse - Utrustning