Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1343 / Tema - titta in.

Roskilde, den 18. juni 2019.

Sommardag nummer 6 i år. En dansk meteorologisk sommardag bestäms av att temperaturen är över 25 grader någonstans i Danmark. I Roskilde nådde den det knappt - kun 24 :-) Men det var bra nog.

*

**

***

****

Hilsen fra Erik.
Bloggar.

Inlagt 2019-06-18 16:21 | Läst 1175 ggr. | Permalink

"25C här i norden är ett tufft kriteria att uppnå. Sverige har metrologisk sommar när det varit över 10C i 5 dagar. Vi har tropisk natt också om det inte går under 20C på natten. Det är mer behagligt dessa varma nätter än över 25C på dan tycker jag."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
25C här i norden är ett tufft kriteria att uppnå. Sverige har metrologisk sommar när det varit över 10C i 5 dagar. Vi har tropisk natt också om det inte går under 20C på natten. Det är mer behagligt dessa varma nätter än över 25C på dan tycker jag.
Svar från Erik Madsen 2019-06-18 22:17
Hej Peter - tak for at du kommenterede og oplyste om de svenske defenationer. I DK skal der have været minimum 20 grader døgnet rundt - altså både om dagen og om natten - for at det kaldes for "tropenat". Det er vi ikke "bygget" til her i Norden :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Första bilden med gallergrinden tycker jag mkt om, mönstret gallret bildar är både vackert och starkt 3-dimensionellt. Sverige är så långsträckt så det kan snöa i norr och vara högsommarväder i söder så det är svårt att definiera krav för sommar i hela Sverige, lokalt är det ju som Peter skriver, hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-06-18 22:24
Hej Björn. Tack för dina kommentarer och vi är helt överens om nummer 1 - därför blev det också dagens "Puffbild". Ja det är klart att med de stora avstånden och landets form måste det också finnas stora klimatskillnader från söder till norr. Det bidrar också till att göra Sveriges natur så varierande och spännande för turister från hela världen (och DK).
Med många vänliga hälsningar från Erik.