Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1355 / Stängt och övergiven. II af II.

Roskilde, den 30. juni 2019.

^

*

**

***

****

Hilsen fra Erik.
Bloggar.

Inlagt 2019-06-30 17:20 | Läst 1726 ggr. | Permalink

"Jag gillar att du lagt bilderna i två inlägg för åtminstone jag ger dem mer tid om det är färre bilder. Det här är precis lagom. Eftersom det är från samma plats öppnar jag också inläggen flera gånger för att titta. Intressant att det varit ett slakteri, det kändes inte alls så g bilderna utan att ha läst texten. Jag tycker nog bäst om formerna och strukturerna i detta inlägg men de är båda intressanta att titta på med din information. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Man blir nyfiken på hur det ser ut intreört.
😁
Svar från Erik Madsen 2019-06-30 20:46
Ja det kan jeg godt forstå, men det er ikke muligt.
Mvh. Erik.
Ja, det här såg övergivet ut.. Vet du vad som har funnits där tidigare?
Hälsn!
Svar från Erik Madsen 2019-06-30 20:54
Hej Jan - tak for dine kommentarer og interesse.
Det var en del af et "skole slagteri". Den danske slagteriuddannelse med skole og slagteri har ligget i Roskilde i mange år. Skolen ligger et helt andet sted i Roskilde i dag.
I dag er der uddannelser inden for en lang række andre områder:
Industritarmrenser
Receptionist
Slagter
Tarmrenser
Gourmetslagteraspirant
Gourmetslagter med specialet butik
Gourmetslagter med specialet delikatesse
Gourmetslagter med specialet slagtning
Ernæringsassistent
Bager
Bagværker
Kok
Konditor
Konference- og selskabstjener
Gastronomiassistent
Gastronom med speciale i smørrebrød og catering
Tjener
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Du må bruge ordbogen, hvis der er nogen titler, som du ikke forstår :-) :-)
Svar från Erik Madsen 2019-06-30 22:16
Tak for linket. Jeg plejer først at skrive det på dansk og så prøver jeg på svensk. Jeg synes at der kommer nogle morsomme forslag fra Google på egentlige tekster. Det går an med enkelte ord og korte sætninger. Jeg slår mange gange det svenske ord op i min digitale ordbog for at læse den korrekte betydning og grammatiske stavemåde.
Mvh. Erik.
PS: https://www.sprogbro.org/soeg?q=retas
ehrsa 2019-06-30 22:26
Ok. ja det fungerar med den länken också! Ibland översätter google lite konstigt, men det går ändå att förstå sammanhanget bra, även i en lång mening som man har klistrat in! Tack för info!
Hilsen!
Det är något speciellt med övergivna gamla byggnader, och alldeles särskilt gamla industribyggnader. Det är lätt att föreställa hur dom här byggnaderna genljöd av aktiviteter och arbetare, hur det rök ut skorstenar och ventiler. Och så nu, allt är stilla, dött liksom. Tiden har stannat. Mycket fin serie som tillsammans bildar en helhet, ungefär som en miniutställning. Vackert! Hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2019-06-30 22:20
Hej Björn - tak for dine fine kommentarer.
Jeg valgte at bringe billederne i 2 blogindlæg - det var sikkert en fejl ? Det var for at undgå for mange billeder i eet indlæg.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Jag gillar att du lagt bilderna i två inlägg för åtminstone jag ger dem mer tid om det är färre bilder. Det här är precis lagom. Eftersom det är från samma plats öppnar jag också inläggen flera gånger för att titta. Intressant att det varit ett slakteri, det kändes inte alls så g bilderna utan att ha läst texten. Jag tycker nog bäst om formerna och strukturerna i detta inlägg men de är båda intressanta att titta på med din information.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2019-07-01 13:41
Hej Lena - Tack för dina kommentarer.
Jag brukar sätta max. 4-5 bilder i ett inlägg, men här kunde jag väl ha satt 6-7 och kasserade några. Det var ett relativt stort slakteri och de var på båda sidor av vägen. Den andra delen är en del av byggnaderna rivs och byggs bostäder på platsen. En av byggnaderna bevaras och används för många spännande ändamål.

https://www.insp.dk

Med mange venlige hilsener fra Erik.