Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1421 / We are about color .....

Roskilde, den 19. august 2019.

.... säger Fuji själv.

Så det måste man/jag väl så bättre noterar.

Det finns då också flest färgfilmsimuleringar i min kamera: Astia - PRO neg. Std - Pro neg. Hi för porträtt. Provia som default - Velvia för landskap och natur. Alla simuleringar av ursprungliga Fuji film. Och slutligen Classic Chrome, som man/jag och andra tror ska simulera Kodachrome/Ektachrome, beroende på våra (fotografernes) individuella justeringar i kameran.

Monokrom skulle vara ett experiment på en svart vit film, som tar utgångspunkt i Provia, där man har tagit bort färgerna ? Sepia vet jag ingenting om och jag bryr mig inte heller. Slutligen, efter mer än 10 års arbete och med förbättrad processor och APS-C-sensor, blev det möjligt att simulera Fujis Acros i de nya kamerorna.

Vad kan jag så få ut av det ? Jo jag kan fritt byta, som jag gillar och har motiv til - frihet och glädje är det inte det ? Direkt ut av kameranw eller efterbehandling - det finns "frit slag", som vi säger på danska.

Bildtexterne är under bilderne.

Arkivbild.

Från den regniga söndagen igår. Kameran under regnrocken/ponchoen. Efter behandlad.

Arkivbild.

Från igår söndag - efter behandlad :-)

På återseende!

Efter behandlad och de värsta rynkorna utjämnad (fusk) :-)

Inlagt 2019-08-19 20:28 | Läst 1584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tänk om det gick att efterbehandla verkligheten också så lätt som det gör i Photoshop.
Svar från Erik Madsen 2019-08-20 21:02
Det ved jeg ikke om det ville være et ønske scenarie.
Arkivbillederne her er direkte ud af kameraet og de andre er efterbehandlet, men ikke i Photoshop, som er lige voldsomt nok for mig.
Mvh. Erik.