En dansk bloggare, som försöker på svenska. Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Danske Bloggen 1553 / Direkt ur kameran men men .....

Roskilde, den 29. november 2019.

.... inte ur DEN kameran som någon kanske tänker :-) :-) hi hi (men en Nikon).

Det var en medlem som har klickat på den här arkivbilden från 2013, så nu kom den fram - för mig också. Jag såg att jag redan då försökte avsluta bilderna i kameran.

Det har alltid varit naturligt för mig - vare sig det var analogt eller digitalt. Som en dias-fotograf och video-filmar var det "nödvändigt". När videoen kom in, kom ett nytt ord fram - vitbalans. Det är därför också något som jag går upp i med den digitala färgfotografering - redan vid fotograferingstillfället. Det är bara jag.

Bildtext är under bildet.

24. august 2013: Turbåd på vej ud af Skælskør havn.

Nikon D700: f/5,6 - 1/1600 - ISO 200.

På återseende.
Erik.

Inlagt 2019-11-29 20:58 | Läst 214 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det blev en bra svartvit bild!
Svar från Erik Madsen   2019-11-30 19:56
Tak skal du have Wolfgang.
Mvh. Erik.
Jag är besviken på X100F när det gäller svartvitt, det blir inte bra. Men det här ser bra ut, som det ska vara!
Svar från Erik Madsen   2019-11-30 20:18
Hej Ragnar - tack för dina kommentarer.
X100F s Acros får annars hög beröm av många fotografer - både amatörer och professionella. Filmen var ursprungligen en mycket skarp och finkornig svartvit film, som användes för allt från bröllop till reportage och nyhetsfotografering. Har jag set. När jag använder den, justera jag som du vet i kameran - highligts, skugga, DR, skärpa os.v. Allt som man kan också göra vid datorn och som man antagligen gjorde i mörkrummet - analogt? Det är med s/v - smaken och baken - mycket eller mindre kornighet, mer eller mindre kontrast etc. Med färg - kraftiga färg eller pastell.
Med många vänliga fotohälsningar från Erik.
Jag tror det är lättare att fotografera svartvitt i jpeg, rätt ut ur kameran. Fotograferar jag i färg vill jag gärna ha tillgång till RAW-filen, så jag kan göra bilden till sådan jag minns vid fototillfället. För så ser den inte ut ur kameran ...
Väldigt bra bild för övrigt.
//GöranR
Svar från Erik Madsen   2019-11-30 21:30
Hej Göran - tak for dine kommentarer og meninger.
Jeg justerer også min farvebilleder i kameraet med: highligts, skugga, DR, skärpa, white balance etc. Allt som man kan också göra vid datorn. Jeg kan kontrollere det i EVF-søgeren.
Mvh. Erik.
Jag vill vara passagerare i båten och kan så bli i mina tankar.
För visst är det denna tid jag längtar mycket efter även om jag inte kommer till havet så ofta
numera.
Härligt kunna fantisera.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Erik Madsen   2019-11-30 23:38
Hej Gun-Inger.
Det er altid dejligt, når ens billeder kan sætte tanker og fantasier i gang hos beskueren.
Hav det godt du med.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Fin bild som ögat fastnar för. Blev väldigt bra i svartvitt.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen   2019-11-30 23:39
Tak for fine kommentarer - de værdsættes Johnny.
Med mange venlige hilsener fra Erik/DK.