Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1800 / Egen analys av .....

Roskilde, den 28. juni 2020.

..... vad händer på bilderna här. Naturligtvis är det inte min normala stil och säkert inte riktigt rätt, at analysere egne fotos ? Men nu gör jag det ändå :-)

Andra ser förmodligen något annat.

^

2 män som förbereder båten. Är det ägaren som tittar på och har anställt någon för att göra jobbet för sig ? - Jag vet inte.

Vad tittar han efter - jag vet inte.

Jag tittade på honom och i det ögonblicket kom dessa flickor förbi mig. Var det dem han såg. - Jag vet inte.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-06-28 14:09 | Läst 2411 ggr. | Permalink

"Hej Erik! Tänk, jag vet inte heller! Fast har man en sådan båt har man kanske råt att låta någon fixa till den medans man tittar på. Kanske var det flickorna som lockade mannen i bild två! I så fall tyckte han de var riktigt fina. Det ser ut som han riktigt går fram som för att se bättre! Fast det kan förstås vara något helt annat. Många vänliga hälsningar, Bjarne"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik! Tänk, jag vet inte heller! Fast har man en sådan båt har man kanske råt att låta någon fixa till den medans man tittar på. Kanske var det flickorna som lockade mannen i bild två! I så fall tyckte han de var riktigt fina. Det ser ut som han riktigt går fram som för att se bättre! Fast det kan förstås vara något helt annat.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2020-06-28 19:34
Hej Bjarne - tak for dine kommentarer og dit bud på analyserne.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Det är roligt att analysera bilder och fantisera om vad som händer. Min fru brukar kalla det att jag "killgissar" (= ett manligt fenomen som innebär att man tvärsäkert uttalar sig om något man egentligen inte vet) och då gäller det inte bara bildanalyser :) Jag kommer också att tänka på uttrycket " det finns mer i bilden än vad ögat ser" men det är något annat. Jag ser dock att båten har samma namn som min dotter Linéa :)
Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2020-06-28 19:41
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Det är en mycket klok fru som du har :-)
Jag måste korrigera lite missförstånd - La Linea är en mycket populär figur. Jag minns att de små filmerna visades som en slags pausfilm i dansk TV för många år sedan. Ursprungligen var det en italiensk reklam för Lagostina som tillverkade köksutrustning.
Här är ett exempel:

https://www.youtube.com/watch?v=I86bXhxkXIA

Med mange venlige hilsener fraErik.
Mats Andersson 2020-06-28 19:53
Hej igen! Okej, jag förstår, i Sverige kallade vi figuren "Linus på linjen" :) Hälsningar Mats
Jag tror att mannen i svart T-shirt är ägaren och har hjälp av honom i blåställ. Personen i röd T-shirt äger en annan båt i närheten och ska bara kolla deras arbete. :-)
Svar från Erik Madsen 2020-06-29 12:56
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer och analys.
Det är ett mycket bra och kvalificerat bud för bild nummer 1.
Med många vänliga hälsningar från Erik.