Fotografi - dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser. Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg.

Danske Bloggen 1946 / Råd och tips från Leica Society.

Roskilde, den 19. oktober 2020.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1945-leica-society.htm

Bland annat:

Be Inspired.

Be Better.

Be Great. 

Har jag blivit inspirerad ? - Ja.

Har jag blivit bättre ? - kanske.

Har jag blivit "great"? - inte alls.

Men jag har en fantastisk tid med fotohobbyen och det är det viktigaste för mig.

^

*

**

***

***

*****

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-10-19 10:22 | Läst 250 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Två rätt av tre, inte så dumt ;)
Dom två nedersta sv/vita är i min
värld väldigt "great"..
Mvh/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2020-10-19 12:44
Hej Gunte - tack för dina trevliga och roliga kommentarer - gillor.
Två av fem som "great" är nog ännu bättre :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fina bilder! De två sista svartvita gillas extra mycket.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2020-10-19 12:41
Hej Johnny - tack för dina kommentarer.
Det är också de jag själv är mest nöjd med. Den sidste är inspirerad av W. Eggleston. Annars har jag inte min egen personliga stil och växlar gärna mellan svartvitt och färger - en amatör / hobbyfotografs största privilegium - tror jag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Bra bilder från gatorna här! Trevligt!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-10-19 12:36
Hej Jan - tack för din kommentar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Har något gått över mitt huvud? Jag tror att det är länge sedan du själv skrev ett blogginlägg.
ehrsa 2020-10-19 22:43
Det stämmer, jag har inte haft tid med FS så mycket, mer än lite enstaka kommentarer ibland! Min bror hittades avliden hemma för drygt två veckor sen, bara drygt 66 år gammal. Jag har hållit på i 14 dagar med att ta hand om dödsboet med en massa röjning i lägenheten, och transporterande av material till återvinningen men också saker som ska upp till 'vår' gamla mor som bor 20 mil NV om Stockholm, massor med logistik helt enkelt.. men ikväll blev jag klar med hjälp av flera kusiner som bor i närheten där min bror bodde. Imorgon lämnar jag över nycklarna till bostadsbolaget och hyrbilen/bussen som jag haft i 14 dagar (en Peugeot Traveller, fantastiskt bra bil att köra mycket med grejer i!). Så imorgon kväll är jag klar med allt det 'praktiska' och kan slappna av.. sen kommer allt 'pappersarbete' och annat som får ta den tid det tar..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-10-21 12:45
OK Jan - jag kondolerar.
Det var inte för att ta i dina personliga och privata sager. Då kan jag väl förstå att du har haft helt andra saker att ta hand om.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Gillar också dina svartvita bilder här. Dock går jag emot de flesta och sätter första bilden i topp. Gillar att ungdomarna ser något vi inte ser. Vad får vi lämna åt fantasin.
Sten
Svar från Erik Madsen 2020-10-19 15:11
Hej Sten - tack för dina kommentarer.
Ja, men du skjuter inte helt över målet heller, det är en av mina mest visade bilder i andra av mina medier. Ungdomarna stördes inte alls av 2 äldre (gamla) män som satt och lyssnade. Jag sitter mittemot på en liknande scooter.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tanken att bli stor tror jag är menigslöst. Allt går ut på att ta bilder man själv ser och eventuellt vill förmedla , Att försöka härma mästare funkar aldrig.
Varken inom foto eller exempelvis Jazzmusik
Bra bilder. Särskilt de två nedre svartvita.
/ Bengt H.
Svar från Erik Madsen 2020-10-21 12:47
Hej Bengt H. - tack för dina kommentarer.
Jag håller med fullständigt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Mycket fina bilder från Roskilde. Intressanta noteringar. - Hälsningar NL
Svar från Erik Madsen 2020-10-21 12:46
Hej Nils-Erik - tak for dine kommentarer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Det är ju bara du som kan ta dina egna bilder, känns som viktigast. Om man bara vill se en bra bild så finns det ju hur många som helst på nätet. Du har en fin serie bilder här, barnet, tredje från slutet kan ha varit tagen i veckan eller för hundra år sedan, tidslös snyggt. Kul med böcker på dessa loppmarknader, man kan hitta några intressanta här tycker jag. Tycker den bok som ligger ner längst fram till höger, liknar den blomsterbok vi har
Svar från Erik Madsen 2020-10-21 12:50
Hej Peter - tak for dine fine kommentarer og bemærkninger.
Jeg tror også, at min hustru har den bog ude i kolonihaven.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Spännande svartvita bilder! Jag gillar särskilt den mellersta med pojken som kommer springande, han bryter torgets "ödsliga" känsla. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-10-21 12:52
Hej Björn - tack för dina kommentarer och beröm.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag minns det som om det var en tjej :-)