Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1976 / Vinter i Danmark.

Roskilde, den 22. november 2020.

Idag för fem år sedan föll 60 cm snö på ett dygn här i Roskilde.

Bildtexterne är under bilderne.

Roskilde på morgonen den 22 november 2015.

Besökare hade fastnat i snön kvällen innan.

Vi hade lämnat vår bil utanför så att snön inte skulle blockera garageporten, så vi inte kunde komma ut :-) :-) ha ha  Kraftigt snöfall hade meddelats, men inte att det hela skulle falla här i Roskilde.

I år ser det ut så här. I november 2020 antyder prognoserna att den högsta medeltemperaturen för en november någonsin kommer att mätas.

Mvh. Erik M.

Inlagt 2020-11-22 16:58 | Läst 1193 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Förstår att det var ovant för er så långt söderut. Tidigt på året också. Vi i Gävle fick snö 1998 så det räcker hela livet. Ett år som jag minns ganska väl är 1965/66 Mycket kanske tack vare att jag har bilder från det året. Men snön kom inte på en dag utan under lång tid. Vårfloden var också extrem det året.
Sten
Svar från Erik Madsen 2020-11-22 18:00
Hej Sten - tack för dina kommentarer och rapport.
Ja, det är sällsynt att det blir lika våldsamt som det året.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ja det var inte bara bättre förr. Undrar om det var då vi var nere i Danmark och fastnade i Køge i några dagar? Vi klarade oss precis dit, riktigt besvärligt på motorvägen, allt var bara som en bred landningsbana utan filer. Vi skulle bl.a till Melarklemmen o Mosehuset som vi hade jultradition innan jul, i med æbleskiver mm, men det ligger ju mitt i skogen så det kunde vi glömma
Svar från Erik Madsen 2020-11-22 17:55
Hej Peter - tack för dina kommentarer och rapport.
Det kan mycket väl ha varit fallet. Det är mycket sällsynt att det blir lika våldsamt som det året. Det roliga var att det var över på några dagar och sedan var bara snön som hade skjutits åt sidorna i stora högar som var kvar.
Ja, vi har besökt Malerklemmen många gånger. Äppelskivorna var kända vida och breda. Den första söndagen i maj fanns det en tradition för motorcykelfolket att träffas där ute.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Fint med så mycket snö! Här är det troligen värmerekord för november också, tror jag! I alla fall har det varit enstaka dagsrekord nu i november sedan man började mäta för 250 år sen.. vi hade också rekordsnö i november för kanske 5-6 år sen.. (?) det kändes ovanligt! Snön försvann då helt på bara en vecka!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-11-22 18:28
Hej Jan - tack för dina kommentarer.
Det var detsamma här - snön var borta på 2-3 dagar. Vi tvingades inte gå ut och köra så vi kunde lika gärna ha kört bilen i garaget, men vi visste inte vad och hvor länge snön skulle vare kvar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
OJ, jag trodde inte det var sant när jag bara såg puffbilden, men OK fem år sedan. Väldigt mycket snö ändå antar jag, för att vara Roskilde. 60 centimeter blir ju kaos nästan var det än faller.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2020-11-22 18:33
Hej Lena H. - tack för dina kommentarer.
Jag har lärt mig här på FS att rubriken och puffbilden är mycket viktiga elementer i en blogg :-)
Det var kaos, men det varade bara några dagar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Härligt med snö. Läste några engelska tidningar på nätet. Varnades för kall snörik vinter. Gäller säkert också Danmark. Hälsar N L
Svar från Erik Madsen 2020-11-22 21:57
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Jag tycker att ett helt vackert och rent snölandskap är härligt. Det passar också perfekt till jul, men här i DK tar det inte många dagar innan det blir något grått och illa.
Vi måste vänta och se vad som händer, men vi väntar jo också på så mycket just nu.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag gillar faktiskt snö för att snö förvandlar de vanliga gamla gatorna och gör världen liksom foto-fin. Samtidigt kan den vara ganska jäklig när det kommer mycket på kort tid, som dina bilder visar. (Kul att ha på bild, efteråt 🙂)
Men om jag fick välja så vill jag nog ha 20-22° varje dag.
Svar från Erik Madsen 2020-11-23 20:20
Hej Lena E. - tack för dina kommentarer.
Idag gör det inte så mycket med lite snö heller. När vi arbetade och gick till jobbet var det inte så kul. Här ser vi västerut och upp till vägen, så med normalt dansk vinterväder blåser snön ner till oss och blockerar vår garageport. Så det var tidigt på morgonen och ut skotta snö innan vi kunde få bilen ut och komma på jobbet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Wow, så mkt snö! Minns knappt när vi fick såna mängder. Och extra ovanligt i Roskilde kan jag tro! Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2020-11-24 15:09
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Det tar flera år mellan vi får så mycket och att det stannar i flera dagar. I det året här 2015 kände vi att det hela föll här i vår "indkørsel" :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.