Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 653 / End of Story.

________________________________________________________________________

Tisdag 27 juni, 2017 var en tråkig och trist dag. Min Amazon såldes och körde tillbaka till Jylland, där jag hämtade den i 1999. Det blev 18 år med många underbara upplevelser - resor och en hel del bra och mysiga bekantskaper. Jag/Vi har deltagit i träffar och tävlingar - i vissa fall i kombination med sommarsemester i Jylland - Fyn och Bornholm.

När jag inte längre kunde köra med den, var det nödvändigt att skiljas från den medan tiden var. Jag hittade med hjälp av en av mina Volvo vänner rätt ny ägare. En Volvo känner som uppskattar den sällsynta och speciella 4-dörrars 122S från 1962.

https://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=321111

Nu har jag bara mitt foto hobby att koncentrera mig på - och det är jo inte så illa :-)

Bilden nedan har ingenting att göra med Amazonen, men det uttrycker mycket väl mitt humör på tisdagen. Men det är åtminstone ett motiv ur Volvo-landet.

Förstora.

Utsikt från Wiggersvik Camping - Sverige.

Hälsningar från Erik.
f/11 - 1/400 sek. - ISO 200.
© emfoto43 / Roskilde

Inlagt 2017-06-30 15:42 | Läst 5952 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vacker bild med regntunga skyar fin bild Synd att du inte kan ha din Volvo kvar men du sålde den till någon som tycker om den Ha en bra helg // Gert
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 20:14
Ja når det nu skulle være så var han et godt valg.
Hav det godt.
//Erik//
Det kan jag gott förstå att det kändes tungt! Vad är det fransmännen säger - partir, cést mourir un peu - att skiljas är att dö en smula. Säkert kan du ändå delta i dom träffar som hålls och som du brukat vara med i även om du inte har något att tävla med. Och en strålande bra bild har du illustrerat med! Många hälsningar/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 20:19
Jag är inte så bra på franska, men det låter rätt. Jo där är vänner som redan har erbjudit sig att ta mig till några av veterantræffene, men det kommer inte att vara desamma.
Jag är glad att du gillar mitt färg arbete.
Många vänliga hälsningar från Erik.
En mycket vacker bild. Den dag man inte kan köra längre är en förfärlig dag, jag har sett det hos andra. Tur du har ditt foto Erik, även om det kommer att ta tid att komma i balans igen.
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 20:25
En vacker bild av en vacker plats - det kommer inte att bli mycket bättre :-)
Jag hade långsamt vant mig vid situationen, men när dagen kom, var det fortfarande lite tråkigt.
Lyckligtvis kan man samla några bilder när man är ute och sedan sitta och arbeta med dem, men det vet ju du också Stefan.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Vibybo 2017-06-30 20:30
Jo, det vet jag, 1 1/2 timme var min aktiva rörliga tid denna dag.
Tråkigt att behöva skiljas från en kär gammal vän, man kan undra om någon kommer hålla liv i dagens bilar så länge, de är ju så mycket mer komplicerade att laga. Har aldrig haft det förhållandet till en bil utan bytt bil vart tredje år.

Har tagit ytterligare ett steg i livet och blivit pensionist, fast jobbar kvar lite på distans så har inte släppt taget riktigt än. Det har iaf givit mig också mer tid till fotografering, har satsat en hel del på fåglar i år och hittat några bra ställen på nordsjälland.

Fin bild du lagt in, dramatik med fint ljus

Ha det så fint
Peter
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 20:34
Hej Peter - det var længe siden. Jeg er ikke så aktiv med mine albums, det meste foregår her i blogg-miljøet.
Jo men alt har sin tid, som man siger. Jeg har også svært ved at se dagens biler som veteranbiler om 35-40 år !!!
Det er sikkert en udmærket ide at trappe langsomt ned fra arbejdsmarkedet. Held og lykke med det. Fuglefotograf bliver jeg nok aldrig, selvom jeg synes det er spændende. Jeg har været ved Arresø flere gange (med veteranbilerne) og traf en fuglefotograf den ene gang. Han var på fotojagt efter havørne.

http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/arresoe/

Du får det på dansk, men det klarer du jo også :-)
Mange venlige hilsener fra Erik
pdahlen 2017-06-30 20:47
Jag är ganska ofta vid Arresø på östra sidan och ser en del veteranbilar passera. Det verkar vara någon som har typ en i T-ford stil som bor i närheten för jag har sett den ett flertal gånger. Har fått bilder på isfugl ett antal gånger och fiskeørn, rørhög mm så det har varit givande. Jag ska försöka ordna till mitt bildarkiv någon gång
Hälsningar
Peter
Hej,
Amazon är en fin bil, Ninnis pappa hade en på 60-talet.
Lycka till med foto som hobby.
Bob
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 20:38
Tak skal du have Bob.
Gad vide om man skulle bruge lidt af pengene fra Amazonen på fotoudstyr, nu behøver jeg jo ikke at spørge i "banken" :-)
Mvh. Erik.
En stämningsfylld bild som jag gott kan förstå i någon mån speglar vad du känner - vad du berättade. Dova och mättade färger både i skyn och i vattnet, där klipporna står ut och nästan lyser upp i sin definition mot bakgrunden.
Ha det//GöranR
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 21:46
Det fanns en liten "sprække" i molnen, så solen bara kunde sprida lite ljus över klipporna. Det tog bara ett ögonblick så var hela scenariot helt annorlunda. Jag satt på terrassen med kameran redo för skott och hade tur.
OBS - det kom ingen regn den afton och natt - nästa dag sken solen från en molnfri himmel.
Många vänliga hälsningar från Erik.
Alltid trist att skiljas från en gammal trotjänare, men du kan väl ändå fortsätta vara aktiv i din autoklubb hoppas jag, också kan du ju fotografera! Ha det meget godt, LO
Svar från Erik Madsen 2017-06-30 22:55
Det bliver nok ikke så meget med klublivet heller. Men fotohobbyen vil jeg holde på med så længe jeg kan. Her hjælper det jo meget med min MiniCrosser.
Hav det godt i Limhamn.
//Erik//
Jag förstår att det måste vara tungt att skiljas från den fina Amazonen. Hoppas det ändå känns bra att någon tar hand om den i fortsättningen. Ja, bilden passar mycket bra till den sinnesstämning jag kan tänka mig att du hade. Den är vacker som bild överhuvudtaget och jag gillar särskilt molen.¨
Varma hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2017-07-01 12:26
Hej Bjarne.
Ja det er da en god fornemmelse, at den nye ejer virkelig sætter pris på bilen og har en viden om den og vil passe på den.
Billedet er et arkivbillede fra en tur til Tjörn og Smögen, som fik en tur gennem et par NIK-programmer.
Mange venlige hilsener og tak for kommentarerne.
//Erik//
Förstår att det känns tungt, det är ju liksom inte bara en bil man skiljs från, det blir ju som en 'livsstil', ett intresse som säkert gett dig fantastiskt fina och ofta soliga minnen! Men härligt att bilen kan leva vidare i någon annans 'intresserade händer'.. Inser själv nu när man även passerat de 60 att inget är 'beständigt'.. absolut ingenting! Fina bilder på din Volvo, i länken!
Hilsen!