Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 777 / Hasselblad ....

________________________________________________________________________

.... Bildformatet 6x6  har jag aldrig varit helt "fortrolig" med. Jag har en uppfattning att det kräver en viss syn på kompositionen? Och jag har heller aldrig haft en Hasselblad. Å andra sidan kan jag bara göra som jag vil - jfr. tidigare blogginlägg och kommentarer. Man är jo bara en glad hobbyfotograf :-)

Bildtexterne är under bilderne.

 6x6 og sort hvid i kameraet.

Kvadrat - beskåret i Apples Photos programmet.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-10-25 21:30 | Läst 3921 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ibland känns det som om jag vill göra bilden kvadratisk när jag beskär den. Men det är inte så ofta.

Och jag trodde man drack Tuborg (eller möjligen Carlsberg) i Danmark - du vet Hvergang... ;)

//GöranR
Svar från Erik Madsen 2017-10-25 21:58
Jeg har det på samme måde med det kvadratiske. Øllerne var en gave fra en af mine gamle veteranbilsvenner, som synes jeg skulle smage den her.
Jeg kender godt det gamle Tuborg ordspil: "Hvornår smager en Tuborg bedst" - svar: "Hver gang".
https://www.google.dk/search?q=hvorn%C3%A5r+smager+en+tuborg+bedst&hl=da&tbm=isch&source=iu&pf=m&ictx=1&fir=FtZj3YPYYBWXxM%253A%252C1qQAJjV_rOpOFM%252C_&usg=__oGfIbcQPibpQ4kLUQZe_DJngr1M%3D&sa=X&ved=0ahUKEwjM5synx4zXAhXmO5oKHZiOCxAQ9QEIJzAA#imgrc=6oi8nwPsJklysM:
Mvh. Erik.
Frågan är om det inte går att klämma in tre öl i bredd.. på en 6x6..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2017-10-25 22:19
:-) :-) hi hi - jo det tror jeg, men jeg fik "kun" 2.
Mvh. Erik.
Kvadratiskt är ett spännande format, speciellt om man har en gammal Rolleiflex tex, man får tänka annorlunda men man lär sig snabbt, du kan ju ställa din kamera i kvadratiskt, men det känns lite pluttigt i en liten kamera, jag gör det ibland men jag kör ju Micro4/3 o den har ju ett förhållande som jag verkligen gillar istället för 2/3 som dom flesta har. Du får gärna skicka några såna öl till mig, tycker det är kul att provsmaka olika sorter, Tjeckerna kan öl! Ha det fedt! LO
Svar från Erik Madsen 2017-10-25 23:29
Hej LO.
Det kan mycket väl vara så att jag borde prova det kvadratiske lite mer. Bildnummer 1 är justerat till 6x6 och s/v i kameran och syns tydligt i min EVF-sökare.
Ölen var en gåva från en vän som kom för att höra hur jag hade det, nu när jag inte hade min Amazon längre :-(.
Hav det godt.
//Erik//
Det fungerade bra med kvadratiskt för båda bilderna och den på ölburken är extra fin tycker jag. Burkarna står där som Twin Towers! Kan spela in att jag blir sugen på öl också :)
Vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2017-10-26 23:35
Takker for fine kommentarer Bjarne.
Mvh. Erik.
Någon Hasselbladare har inte jag heller inte haft och lär nog ingen få heller, men jag har jobat på Hasselblad. Visserligen bara diaframkallningen i Spånga, men tyckte det var lite häftigt med de stora H som dörrhandtagen på entrédörren.
Svar från Erik Madsen 2017-10-26 23:36
Næh vi klarer fint os uden en Hasselblad Margareta.
Det var pudsigt, at du har arbejdet for dem.
Mvh. Erik.
Eftersom jag hat både en Zeiss Ikon Nettar och en YashicaMat har jag fotat en heldel i 6x6 fast det var längesen. Fint format det också och är det "inbyggt" i kamera-/ filmformatet har man inget val. Bra idé att testa och känna på det också!/ Björn T
Svar från Erik Madsen 2017-10-26 23:42
Hej, Björn.
När jag började fotografera var det med 24x36 format och som jag har skrivit flera gånger tidigare inte svart och vitt. S/V är bara något jag började med när jag kom hit på FS.
Det finns därför många saker som jag kan testa och förhoppningsvis förbättra.
Med vänliga hälsningar från Erik.