Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 812 / Silver Efex och Tonality.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-811-fageltorn-i-det.htm#comments

Jag har konverterat och använt en av de många förinställningarna (Presets), som båda programmen har. Utan att jag har justeret ytterligare. Det kommer för mig att säga att det är ett uttryck som NIK och Tonality-folket uppenbarligen menar att man kan konvertera till. Jag vet gott att man kan justera lokalt med Silverern och det finns många reglar att dra i.

När jag kan komma utomhus igen, ska jag försöke att ta en bild med "Film Simulation Bracketing" - Acros - Provia Std. och Velvia, som jag kommer sedan att konvertera med Silveren. Det är förmodligen mer jämförbara än detta.

Tja, men då fik jag en trevlig tid att gå med det :-) :-)

Förstora.

Silver Efex Pro 2

Tonality-programmet.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-12-05 19:22 | Läst 1232 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra bild och gråskala som skapades av Tonality-programmet!
/MA
Fast jag gillar nog gråskalan från Silver Efex bättre (som jag oftast använder själv). Men är generellt mer förtjust i lite hårdare kontrast.
//GöranR
Mats Axelsson 2017-12-06 00:08
Lite ruffigare för gatumiljöer är ju vanligt men naturmotiv brukar ofta skildras med en bred gråskala. Har däremot sett försök att efterlikna Ansel Adams och då har det varit väldigt grått. Många vill se detaljer i det kolsvarta och i det kritvita. Enda sättet är ju att göra det nästan jämngrått då. Bättre med lite kontraster som döljer lite! Motiven styr vad man vill ha fram.
/MA
gorred 2017-12-06 00:43
Jag är inte så hemma i det svartvita, även om jag hela tiden gör tappra försök med den grenen av fotografi. Men, principiellt hamnar ofta mina bilder i en jämn gråskala oavsett att jag tycker svartvitt ska vara mer kontrastrikt, naturfoto kontra gatufoto eller inte. Jag känner ofta att jag vill våga mer än vad jag gör. Och bilden här tycker jag har mer karaktär i den mer kontrastrika versionen.
gorred 2017-12-06 12:37
Använder för det mesta alltså Silver Efex Pro. Nu såg jag emellertid tips i bloggarna från Györffy hur man kan redigera svartvita bilder i Lr. Intressant och ska provas.
Hej vänner - Tack för era kommentarer och åsikter om det svarta vita. Jag är relativt nybörjare med s/v och är förmodligen mest en färgfotograf. Det är nok på grund av mitt förflutna som en diasfotograf och att jag aldrig kom med om mörkrummet.
Jag tror att min slutsats just nu och nu är att jag vill använda färger för landskap och natur. Svartvit för gata och porträtt.
Å andra sidan, som en tidigare dansk premiärminister sa:
"Man har et standpunkt til man tager et nyt"
Och man er jo en hobbyfotograf :-) :-)
Många vänliga hälsningar från Erik / DK.