Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - street.

Danske Bloggen/ Självporträtt eller selfie?

... Det är frågan, säger Rauni Melin 

http://www.fotosidan.se/blogs/rhelena/skillnaden-mellan-en-selfie-och-ett.htm

Självbild (Självporträtt) fra 2011.

Assistent AG med sin iPhone under 2011. Och då är det säkert inte alls en selfie? Det är dock åtminstone mig.

m.v.h. Erik/DK

Inlagt 2013-11-17 01:16 | Läst 5133 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ja, det är frågan... tur att man inte är någon auktoritet... dvs då har man friheten att spåna hur man vill utan att få på nöten alldeles för mycket... ;-)
I dagens DN skriver Dilsa Demirbag-Steen att det är humor som tar oss igenom livet (bra krönika för övrigt också). Det verkar som det är just det som alla selfie-skaparna på FS har tagit fasta på på sistone!
Svar från Erik Madsen 2013-11-17 15:39
Halo Rauni.
Ja humor är viktigt och auktoriteterna har inte alltid rätt.
Jag kunde inte hitta krönikan på DN: s hemsida. Det var en annan av Dilsa om analfabeter och bokens betydelse. Intressant dam och många fina tankar.
Bra söndag här från Danmark.
Hej, känner igen dig! Jag har bestämt att kalla det för självbild, låter så pretentiöst med porträtt, o lite tramsigt med selfie. Bra att du har en assisten som också kan fotografera! Ha det bra o hoppas att din ledegikt inte plågar dig alltför mycket. Hälsn, LO
Svar från Erik Madsen 2013-11-17 16:52
Hej LO. Jag instämmer helt och ordet finns också i danska, men är inte så mycket om fotografi - jag tror. Används mer i texten och betydelsen av hur en människa eller nation ser sig själv. Naturligtvis kan man också använda det här - det säger vi to. Jag har rättat det.
AG har också gått i en god fotografi skola :-)
m.v.h. Erik / DK
PS: Min ledegikt är värst vid plötsliga lågt tryck. Jag klara mig och tack du för din omsorg.