Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Blog # 2329 / En veckas paus från FS.

Roskilde, den 10. december 2021.

Det är inte för att det inte har hänt något på en hel vecka här på redaktionen – tvärtom.

Det har bara inte handlat om fotografering. Jag har inte heller hunnit skriva dagbok.

Vi har haft problem med startspärren på Tyotaen. Den skulle jo hindra tjuvar från att stjäla bilen, men den började också hindra AG från att starta den :-(

Det är uppenbarligen ett problem som man inte bara kan lösa – jo om man vill offra över 10 000 dKr. plus montering för en ny enhet. Nu skickas enheten till Nederländerna för reparation, förmodligen för mindre än en tredjedel av priset. Detta innebär dock, att AG får klara sig utan sin bil i en vecka :-(

Apropros tjuvar: Vi har drabbats av inbrott i våra källare och i 4 boendes egna källarrum. Tjuvarna har fått tillgång till några nyckelskåp, där nycklarna till källardörrarna satt för att hantverkare skulle kunna ta dit dem. Nu installeras ett nytt och säkrare system

Jag har därför hjälpt till att organisera byte av alla lås och nycklar i alla 3 blokke, samt att orientera och fördela nycklarna till alla 55 lägenheter, så snabbt som möjligt.

En riktig "møguge" går mot sitt slut. Nu behöver vi bara få tillbaka Tyotaen i garaget.

Foto: Erik.

PS: Jeg har desværre ingen fotos af tyvene :-)

Inlagt 2021-12-10 16:46 | Läst 923 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej. Tur att dom har dig i huset som kan fixa allt sånt där. Det är tyvärr dyrt att reparera fel i moderna bilar. Hoppas det går bra med reparationen. Kul att du är i farten igen på FS. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 18:24
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Ja det var inte som med min Amazon. Där kunde man titta ner i motorrummet och upptäcka ett problem direkt :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Beklagar eländet! Jag är lite förvånad eftersom jag trodde att Sverige har tagit emot alla potentiella "tyver"..... Själv är jag så pass gammal att jag kommer ihåg att vi aldrig behövde låsa dörren till vår lägenhet. Trist utveckling.
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 18:28
Hej Svend - tack för dina kommentarer.
Nej, vi har behållit några av dem. Eller så kör de fram och tillbaka över bron :-)
Jag är också så gammal och vi har bott här i över 50 år och vi låste inte våra dörrar på många år heller. Men det är över nu.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
När jag var liten låste vi dörren och hängde nyckeln i ett litet fönster bredvid dörren. Väl synlig så alla ska se den och veta att vi är inte hemma. En upplysning till dom besökande. Tjuvar var inte påkommet då. Tråkigt med bilen.
Sten
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 18:33
Hej Sten - tack för dina kommentarer.
Vi låste inte dörren när vi var hemma utan gjorde det när vi gick hemifrån.
I det aktuella fallet här var det inte nycklar till bostäderna som stals. Det var till källare och därför med tillgång till de boendes källarrum.
Vi håller andan när det gäller reparationsräkningen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej,
Ja, skurkarna har verkligen insett fördelen med EU. Här i Skåne avmonterar skurkarna katalysatorerna i avgassystemet. Platina är hårdvaluta i vår värld.
Bra att du är tillbaka.
Ha en fin weekend
Bob
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 23:33
Hej Bob - tack för dina kommentarer-
Det är en tråkig utveckling. Den typen av inbrott som vi drabbades av här har jag i efterhand hört - ägt rum i flera städer på Själland.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
OJ, jag förstår att du har varit upptagen och jag har funderat över var du har varit. Fint att du är tillbaka igen men jag förstår att det har varit mycket att fixa. Jag förväntar mej förstås att du visar bilder på tjuvarna i kommande inlägg :-) Så ni kan sätta dit dem!
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 23:36
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Ja det var några hektiska dagar. Jag får nog inte tjuvarna på bild, de har förmodligen körts till andra städer. :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jobbigt med alla problem, något sådant vill man ju inte ha i julmånaden, inte annars heller såklart.
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 23:37
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Nej det kunne vi godt have undværet.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej Erik! Trevligt att du är tillbaka och kan rapportera från Danmark. Men trist med inbrott och bekymmer med bilen, hoppas att det löser sig. Önskar er en trevlig helg. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 23:39
Hej Mats - tack för dina kommentarer.
Vi hoppas på det bästa - inga fler inbrott och en rimlig verkstadsräkning.
Ha en bra helg - er också.
// Erik //
Roligt att se dig tillbaka, har också undrat, du är trogen här :-)Trist utveckling med förstörelse och stölder, tror det finns nästan överallt. Hoppas det ordnar sig med bilen. Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-12-10 23:45
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Under de över 50 år som vi har bott här har vi aldrig upplevt något liknande. Som tur är har det inte skett några inbrott i beboernes lägenheter. Nu skärps det om nycklar till källarna.
När något händer med elektroniken i dagens bilar ställer det ofta till extra problem. Det var något annorlunda och enklare med Amazonen :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Dubbelt elände och en riktig mögvecka som sagt..Hoppas på bättring på alla sätt..
Gott att se dig här igen :)
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-12-11 17:43
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag hoppas också att vi kan undvika inbrott i framtiden, men det är inte lätt. Nu har vi förhoppningsvis lärt oss av den här typen av inbrott. Vi har åtminstone vidtagit några åtgärder för att förhindra det. Vad gäller bilen - där får vi vänta på holländarna :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Det kan man kalla en riktig mögvecka! Numera leasar jag bil, de moderna kan bli otroligt dyra att reparera genom elektronikens under, på så sätt försöker jag undkomma dyra problem. Inte lätt att både få bild på tjuvar och undkomma oskadd.
Svar från Erik Madsen 2021-12-11 17:49
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Med det körbehov vi har nu är det en för dyr med leasing. Det kom dock upp för mig att startspär kunde vara ett så stort problem. Jag vet mycket väl att när det kommer till allt det där elektroniken i de nya bilarna kan vara problematisk.
Det var lite enklare med min Amazon :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vibybo 2021-12-11 18:10
Körde min Volvo 144 i 15 till 20 år, den var köpt begagnad. Svetsade all rost, justerade ventiler, förgasare, lagade precis allt, kunde varenda skruv. Hade Volvos verkstadshandbok.
Svar från Erik Madsen 2021-12-12 16:50
Respekt Stefan.
//Erik//