Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Den Danske Bloggen # 2203 / Mer nostalgi,

Roskilde, den 31.  juli 2021.

Jeg fandt en special-butik mere i en af vores sidegader.

*

**

***

****

Foto: Erik M.

Inlagt 2021-07-31 19:23 | Läst 410 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är på mode med vinyl idag. Igår var vi i närheten av Leksand och tittade in på ett "Loppis". För en gångs skull var det ordning och reda på alla skivor. Såg några Kim Larsen t.o.m. Det fanns mängder med LP och dom verkade hela och fina. För övrigt var det mest skräp.
Sten
Svar från Erik Madsen 2021-08-01 21:03
Hej Sten - tak for dine kommentarer og beretning. Ja Kim Larsen var også populær i både Sverige og Norge.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Gamla kameror, gamla bilar och naturligtvis vinylskivor! Sådana här butiker gillar jag i högsta grad. Samlar på mig vinyler av vissa artister och har en liten samling pä ca 300 lp-skivor.

Tommy S.
Svar från Erik Madsen 2021-08-01 21:04
Hej Tommy - tak for dine kommentarer.
Jeg har også stadig mine gamle LP-skiver, men pt ingen pladespiller :-(
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Detta var länge ett intresse som nu är nere i noll. Från 10 år ålder till 55 så gick jag från olika musik och bild format, från vinyl, till CD till mp3 för bild från VHS till DVD till mpeg4. Det var från mono, till stereo och avslutade med 5 kanaler med subwoofer. Jag byggde själv högtalare, förstärkare och även ett kassettdäck. Nu har jag i princip ingenting, enbart mobil med Spotify, men fotointresset har ökat.
Svar från Erik Madsen 2021-08-01 21:13
Hej Peter - Tala för dina kommentarer och rapporter.
Jag har varit med om samma utveckling - från ett medium till ett nytt och så vidare.
Mitt stora stereoanläggning med B & W -högtalare "flyttade hemifrån" för länge sedan :-) Jag har också Spotify, men också en mycket bra (och dyr) DAB + radio med CD -spelare.
Den sista kassettspelaren var i Amazonen och den spelade Elvis och Vikingarna - förstås.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Jag sålde den större delen av min vinylsamling då vi flyttade till lägenhet. Utrymmet minskade för olika samlingar tyvärr. Jag behöll en del som har affektionsvärde av olika orsaker.
Mvh
Bengt
Svar från Erik Madsen 2021-08-01 21:16
Hej Bengt - tack för dina kommentarer.
Jag har fortfarande mina LP -skivor, men stereon såldes för länge sedan. Jag har också behållit dem av rent nostalgiska skäl.
Vänliga hälsningar. Erik.
begust 2021-08-01 22:32
Jag har kvar stereon, även en rullbandspelare...
Jag gillar speciellt första bilden som år så välbalanserad i komposition och färg.
Jag förstår att det finns ett intresse för vinyl. Men själv gillar jag dock CD, eftersom jag gillar klassisk musik och den gör sig bäst på CD. Även gamla analoga inspelningar som är digitalt förbättrade (remastered) blir bättre på CD.
Svar från Erik Madsen 2021-08-01 21:28
Hej Wolfgang - tack för dina kommentarer.
Jag har ingen skivspelare längre. Jag har successivt skaffat mig flera av mina favoritskivor på CD och med de nya teknikerna låter de riktigt bra. Jag tycker att termen här: "Vinyl Freak" är mycket talande för den typen av intresse. Sedan finns det några andra "Freaks" som fotograferar analogt och till och med någon som fotograferar svartvitt ock med gamla kameraer :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
"Film simulation freaken" från Roskilde :-)
Hej Erik! Vilken intressant affär. Jag skulle nog kunna tillbringa lång tid där. Även om CD skivor är praktiska och låter bra tycker jag det är roligare att lyssna på vinyl. Men jag streamar också en hel del, framförallt i bilen. Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-08-02 19:08
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Jeg tænkte nok, at det var noget for dig :-)
Der er noget særligt over at lytte til vinylerne og jeg har også alle mine endnu, men ingen pladespiller.
Med mange venlige hilsner fra Erik.