Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2207 / För första gången .....

Roskilde, den 5. august 2021.

..... i flera år körde jag ner till hamnen på torsdagskvällerne. Under sommarmånaderna kommer veteranbilar och motorcyklar från stora delar av Sjælland denna kväll. Evenemanget har vuxit sig större och större år för år och har skapat mycket debatt och missnöje bland grannarna - på grund av buller och trafikkaos. Det är särskilt de många MCerna där någon måste "vise" upp sig, när dom kör därifrån på kvällen, som är en törn i sidan för många boende. Det krävs bara några olyckliga element (dårar) för att förstöra det för de många.

Jag själv deltog med min Amazon de första åren innan det blev helt galet och har som sagt inte varit där nere sedan jag sålde min bil 2016. (jo i ​​torsdags eftermiddag)

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-bloggen-2002-veteran-traef.htm

Bildtexterne är under bilderne.

Kommunen har försökt göra något åt ​​problemet. Dessa skyltar är uppsatta vid alla tillfartsvägar till Roskilde.

Kommunen öppnade upp så att de kunde parkera på gräsarealet framför vikingaskeppsmuseet .....

..... istället för att uppta de vanliga parkeringsplatserna för "vanliga" gäster vid hamnen och till Sagafjord (turbåten).

Att mitt hjärta slår för särskilt europeiska bilar ska inte vara någon hemlighet :-)

*****

Här blev jag genkendt :-)

Hygge hygge.

Publik i alla åldrar och kön.

Alla bilder är direkt ur kameran - förutom att jag har raderat nummerplåtarna. Det är annars synd när någon har de gamla och ursprungliga svarta emaljplattorna som här. När jag gör det beror det på att man (tjuvar) inte ska kunna spåra bilägare och adresser via mina fotografier.

Foto: Erik M. med MiniCrosseren på ojämn mark, men det gick.

Motorcyklarna sprider sig - både på de vanliga bilparkeringarna och på vägarna runt parkeringsplatserna. Jag gav upp att räkna dem :-) Men dom var manga.

Inlagt 2021-08-05 23:22 | Läst 674 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Många fina bilar. Hade var kul och haft den blåaktiga i bild 3 som är i stil med en Excalibur. Fast folkabussen i campingutförande är mer praktisk. Såg att vi hade något liknade i Rydebäck på somrarna varannan onsdag nere vid stranden, kanske skulle göra ett besök någon gång
Svar från Erik Madsen 2021-08-06 09:59
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Den blå bilen är inte en Excalibur, utan en Rolls Royce, om man förstorar bilden kan man bara ana den karakteristiska kylarfiguren. Det var första gången jag vågade mig ut på en sådan ojämn terräng. Därför kom jag inte alls tillräckligt nära för att fotografera detaljer och bilarna från rät vinkel. Jag fick också sitta och vänta tills det inte var för många människor att störa i bilden. Jag måste köra i position innan jag kan höja kameran. Det går bättre när jag fotograferar på Stændertovet :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2021-08-06 10:04
Det hade varit helt OK med en Rolls Royce också :)
Bubblan och folkabussen 😍 ljuvligt.
Då kanske du besökt wings and wheels också någongång. Har sett det nåt år.
Trevligt och folkligt fina gamlingar
Svar från Erik Madsen 2021-08-06 10:08
Hej Nini - tack för dina kommentarer.
Jag har inte varit på Wings and Wheels - varken i USA eller i Sverige. Jag har följt den svenska versionen när det har varit något om det på tv och på YouTube. Det skulle också vara för stort för min fysik. Jag har deltagit i många liknande träffar här i DK från 1997 till 2016, där jag var tvungen att sälja min Amazon.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det ser trevligt ut och mycket vanligt folk som går runt bland bilarna eller sitter bredvid och fikar. Jag menar alltså folk som inte ser ut att höra till den kategori som stör i onödan. Som du säger kan enstaka individer förstöra för så många. Gillar den där folkabussen som ser ut att vara för camping. Annars är det få bilar jag känner igen. Den gräddvita med de runda lyktorna ser charmig ut :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-08-06 10:47
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Det stämmer - de jag har fokuserat på här liknar dem jag var med i min tid som veteranbil entusiast. Det är särskilt några av myrcyklisterna som inte kan "styre" sig själva när de kör från platsen - det sker inte helt tyst :-) Träffet sker inne i själva staden och grannarna är ganska nära.
Den blå VW är designad för camping och den vitvita är en Renault Dauphine.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Trevligt nöje att kika på. Tråkigt att det störs, hoppas skyltar get effekt. Många fina bilar. Gillar den sista bilden på den gröna folka bubblan lite extra.

MvH
Johnny
Svar från Erik Madsen 2021-08-06 12:35
Hej Tommy - tack för dina kommentarer.
Tyvärr tror jag inte att en så liten skylt gör den stora skillnaden eller intrycket på dessa typer.
Bubblan var definitivt också den jag skulle ha velat ha några bättre bilder på, men jag kunde inte köra runt om den på crosseren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ahh, du ljuva nostalgi; känner ju igen många modeller från när jag var liten - ålderstecken? 😎
Fina bilder.
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2021-08-06 23:50
Hej Göran - tack för dina kommentarer.
För att uppleva "riktig" nostalgi krävs en viss ålder :-)
Det är bilar från 50-60- och 70 -talen som jag är mest intresserad av. Och de bilar som var mest i gatubilden - europeiska och då var ganska uppnåbara - ekonomiskt. Jag var anställd vid en GM -återförsäljare som senare blev en Ford -återförsäljare, men de amerikanska modellerna var bara något jag tittade på när de var helt nya och det var det kun interesseret i Chevrolet fram till år 1957 - och det var och är det fortfarande :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Medan jag var en aktiv veteranbilentusiast såg jag en lista över de veteranbilar som var vanligast i DK - Ford Mustang! Det var fler än någonsin som sålts i DK som nya !
Superfin bildkavalkad av bilar med karaktär! Renault Dauphine kände jag ju igen direkt.....Folkbussen var ju läcker i vitt och ljusblått. Lite nyfiken blir jag på den massiva motorhuven där i bild 3, den är högre än takhöjden på övriga bilar.Och vilket väder, perfekt för en folkfest, hälsningar/ Björn