Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk/reportage - dagboksnoteringar - blogg photos - kommentarer - berättelser - upplevelser.

Den Danske Bloggen # 2070 / Nya bilder .....

Roskilde, den 27. februar 2021.

..... av gamla saker. Jag stannar fortfarande i det nostalgiska hörnet.

Jag hade just läst om glömda batterier i enheter som inte använts så ofta längre. Men jag hade en känsla av att jag inte kunde vara så dum :-) Men man kan aldrig vara helt säker. Vi vet alla vad det kan göra för skada med läckande batterier och så vidare.

Nu när de hittades fram från hyllor och lådor kunne jag lika gärna dokumentera dem direkt - och då kunne det till och med bli en helt aktuell dagboksblogg med bilder (En Bilddagbok).

Från köksbordstudion.

Bildtexterne är under bilderne.

Spel konsoler.

**

Han har släppts i en helt ny version i 2020 ! -" Super Mario 3D All-Stars".

Det var spelavdelningen.

Från musik- och ljudavdelningen.

******

De fungerar fortfarande alla.

//Erik//

Inlagt 2021-02-27 17:29 | Läst 489 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har (original) GameBoy:en klarat sig från döda ränder på skärmen? Min har några sådana, men det ska förvisso gå att fixa. Det är tydligen lödningarna mot skärmen som blir dåliga så att kontakten bitvis försvinner.
Svar från Erik Madsen 2021-02-27 18:57
Hej Martin - tack för dina kommentarer.
Originalet är inte riktigt på toppen, det är helt rätt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Har du sparat allt :). Själv har jag städat bort allt gammalt, om man ser till foto och elektronik så är nog det som är äldst några Nikon1 prylar, de är väl 6-7år kanske. För ljud har jag nog inte kvar någonting, jag lämnade min musikanläggning i senaste flytten så jag har bara min mobil nu.
Svar från Erik Madsen 2021-02-27 19:12
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Ja jag har:-) Mina barnbarn har spelat med spelkonsolerna, också med Playstations som jag har haft två av och de är borta. Mitt älskade Marantz stereoanläggning, mine B & W-högtalare min Tandberg-bandspelare har sålts på "Den Blå Avis" för flera år sedan och fotoutrustning har köptts för pengarna. Om vi ​​hade flyttat skulle vi/jag antagligen också behöva städa upp saker - men vi har bott här i över 50 år ! Så det kommer att finnas många "spännande" saker för mina ättlingar :-) :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Idag har jeg en dansk super FM - DAB+ radio: "Tangent Alio Baze" med CD afspiller - Bluetooth og alarm clock. I sort High Gloss Cabinet.
Kul, jag hittade några Nintendo spel som jag köpte nya batterier till för nåra år sen, o då funkade dom perfekt, mitt barnbarn Leo i Danmark fick dom o gillade dom skarpt, annars spelar dom ju mest på datorn, men dessa kunde han smyga med till skolan o spela med kompisar, mycket uppskattat. Kul blogg! Hilsen, LO
Svar från Erik Madsen 2021-02-28 14:29
Hej LO. - Tack för dina kommentarer.
Nu är våra barnbarn vel inte längre "barn". Nu kanske det plötsligt kan vara något nostalgiskt - även för dem?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Dubbelolle 2021-02-28 21:06
Jo mina barnbarn är bara 10 år - Leo som bor på Frederiksberg o den nya lilla selma som bara är 4 månader, ha det fint, LO
Hej Erik! Ja, tänk vad elektronikprylar av olika generationer man samlar på sig. Många drivs också med batterier. Dina bilder här blir lite av en tidsresa!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Svar från Erik Madsen 2021-02-28 14:39
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Ja och särskilt batterier blev gradvis en stor budgetpost. Därför köpte vi också laddare för uppladdningsbara batterier - jag glömde att ta med dem på bilderna. Kanske kommer de som bonusbilder i en annan blogg.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik! Fin samling prylar som visar att teknikutvecklingen har gått fort :) Jag har också många gamla prylar i förråden som jag har svårt att göra mig av med trots att de inte används längre. Där finns även barnens gamla Nintendo och diverse spel. Men de ryker nog snart då trycket från omgivningen/frugan ökar :) Hälsningar Mats
Svar från Erik Madsen 2021-03-01 22:05
Hej Mats - tak for dine kommentarer.
Jeg kender godt til det der tryk fra "overkommandoen" :-)
Med mange venlige hilsner fra Erik.