Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2111 / Tanker og funderinger - del 2.

Roskilde, den 13. april 2021.

https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/den-danske-bloggen-2110-tanker-og.htm#comments

För skojs skull ville jag kolla in lite historia om FS-bloggen. Om du rullar tillbaka 5 356 blogginlägg är den första daterad 15 oktober 2006. Jag vet inte om allt börjar här? Men jag tror det - det är en kort inledningstext och med ett väldigt litet foto - läst 5200 gånger och ingen kommentarer.

Inlägg nummer 3 från 16 november 2006 är ett mycket omfattande omnämnande och information om Nikon D40 - läst 8513 gånger och med 3 kommentarer.

De första många inläggen är skrivna av redaktörerna (jag tror det är) och är främst med mycket text och utan bilder. De läses 4-5000 gånger och med mycket få kommentarer. Först den 16 februari 2007 dyker en välkänd och aktuell bloggare upp - Mikael Good med ett inlägg med en text och en mycket liten bild - läst 14 300 gånger och den får 3 kommentarer. Samma dag dyker vår allas Bengan upp med ett inlägg med en väldigt liten text (dvs. typografin) och en liten bild - läst 10970 gånger och få 7 kommentarer! Bengan är så definitivt en av de mest flitiga bloggarna och också en av de mest lästa. Det tar lite tid innan fler medlemmer kommer på planen. Håkan är en av dem och jag tror att han är den första som visar fågelbilder - med många läsare.

Jag vet inte när det blev möjligt att ladda upp bilder i större format eller när de kunde förstora? De första många bifogas med några mycket små foton, som inte kunde förstoras utöver vad man kunde göra med datoren genom att trycka på ++ på tangentbordet. Efter att ha bläddrat igenom 2006 och hela 2007 är min slutsats att det är ungefär detsamma som det som skrevs om då som idag - också om utrustning. Antalet bilder och storlekarna idag är något annorlunda än då. Jag tror att de många läste  hade mycket att göra med nyhetsintresset. Jag förstår väl om de som har varit med från början kan bli lite trötta på att lyssna på oss nya (jag). Det kan inte vara så mycket nytt under solen - annat än repetitioner om nya och gamla kameror och nya bildbehandlingsprogram och så vidare.

Citat från en kvinnlig medlem - Jag vet inte vad det handlade om:

"Om skumma gubbar som egentligen bara vill prata objektiv".

Med mange venlige hilsener fra Erik.

Inlagt 2021-04-13 21:34 | Läst 1042 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Erik, jag är med sedan 2001.
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 11:33
Hej Wolfgang.
OK, jeg skriver også: Jag vet inte om allt börjar här? Jag kan bara inte gå längre tillbaka, när du rullar hela vägen ner står det 5356, men det numret ändras inte heller? Men pyt det var bara några tankar som naturligtvis inte har någon betydelse för hur jag bloggar och vilka ämnen eller foton jag med framåt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Du är en lumsk gubbe med djupa funderingar, kul o bra, o en finurlig selfie, nu är kanske på gång med det också! Må bedst, LO
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 11:34
Hej LO - tak for dine finurlige kommentarer - de gillas.
Hav det godt.
PS: Det er et arkivbillede. Jeg har flere, som jeg anvender i passende situationer :-)
Det uprepas nog mycket under åren.. Intressant inlägg.
/ Bengt H.
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 11:45
Hej Bengt - tack för din kommentar.
Ja exakt, det finns inte mycket nytt under solen.
Så vi kan lugnt fotografera som tidigare.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Även jag har varit med sen 2001. Men gjorde ett uppehåll med mina aktiviteter under rätt många år.
Intressant att läsa, om hur många som läste varje blogginlägg. Det verkar som att över tid, så är de blogginlägg som blir mest läst, av teknisk karaktär. Eller är jag fel ute?
// Conny
PS bilden är liten till formater, men för mej som betraktare STOR, m.a.o snyggt jobbat Erik!
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 12:15
Hej Conny - tack för dina kommentarer.
OK en annan veteran här på FS-bloggen.
Det är mycket varierande - vare sig det handlar om teknik eller om det handlar om fåglar, natur eller särskilda platser/händelser runt om i Sverige. Besöksantalet har i allmänhet sjunkit också till dem som fick tusentals lästa och som fortfarande bloggar idag.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Min selfie kan förstoras genom att klicka på den, men jag skulle inte rekommendera det :-)
connyM 2021-04-14 13:26
Jag testade att förstora OCH jag överlevde! 😁
Kul att få ta del av. Jag har inte ens tänkt på hur det hela började, men har gjort några utsvävningar bakåt i tiden och sett hur bl a layout ändrats. Det har ju hänt en del bara under tiden jag varit med.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 12:03
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Min avsikt med detta inspirerades av Bobs blogginlägg om de ti år som han hade varit med och hur många läsare han hade i början. Därför började jag kontrollera mina egna tal och hur de har utvecklats. Som jag skriver i del 1 om detta:

Jag tror att det sammanfaller med att jag inte längre kommer til veteranträffar, säljer min Amazon och slutar som gruppvärd här på FS i gruppen VETERANFORDON. De blogginlägg som jag har fått flest besökare och kommentarer om har handlat om veteranbilar. Jag har inte lyckats ersätta det intresset med ett annat - kanske med fotografering på gatan och det är så många som gör. Så det gör jag så också och mår bra med det.

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Lena Holm 2021-04-14 12:48
Hej Erik,
jag tror det kan ligga något i det du tog upp i del 1 (som jag måste ha missat). När jag tittar tillbaka på min egen blogg är det undervattensbilderna som har fått mest visningar och kommentarer med något enstaka undantag.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 19:05
Ja, det är också några intressanta blogginlägg och ovanligt för många av oss andra. Detsamma gäller dina lika fantastiska resebeskrivningar - inte minst dina rapporter från Australien, där både text och foton smälter samman till en högre enhet.
Vänliga hälsningar. Erik.
Fin selfie där Erik! Säkert är det så att det är betydligt färre som intresserar sig för bloggen idag jämfört med för 10 år sen. Det ser man ju direkt på antalet aktiva bloggare, jag skulle säga att dom minskat till kanske en tredjedel av vad det var för säg just tio år sen. På ett sätt en naturlig utveckling, allteftersom vi äldre fotoentusiaster faller ifrån fylls ju gruppen på "underifrån" och där FB och Insta är det vanligaste och naturligaste sättet att dela bilder på. Sen tror jag inte man direkt kan jämföra antalet besökare på bloggar som legat ute i många, många år med såna som nyligen är utlagda. Dom gånger jag letat rätt på gamla bloggar har jag ofta studsat över höga besökssiffror, långt högre än jag kan minnas.Uppenbarligen letar sig ett rätt stort antal in på bloggarna sporadiskt genom åren och bygger på besökssiffrorna med tiden, hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-04-14 19:02
Hej Björn - tack för dina kommentarer och tankar.
Ja, men det finns fortfarande en utveckling i siffrorna för dem som är med idag och som också var med för mer än tio år sedan - även för mig från 2012. Som jag bland annat. skrev i del 1:
Jag skrev mitt första blogginlägg den 21 december 2012. En kort text UTAN BILD om att jag skulle blogga. Den lästes 3445 gånger och fick 4 kommentarer. Mit mest lästa inlägget lästes av 6266. Det var många som hade 3-4-5000 "besökare", som jag hellre skulle vilja kalla det. Jag (i dag) gick tillbaka för att kolla lite - från mitten av 2016 minskar antalet besökare kontinuerligt och idag ska man/jag vara nöjd med drygt 200!
Så det är inte därför jag bloggar :-) :-)

Med många vänliga hälsningar från Erik och jag fortsätter både här och i min Roskilde FB-grupp. Jag har inte använt mitt instagram på flera år, men det har nog varit mer på grund av min gamla iPhone :-) En lite nya är på gång.