Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2152 / Coronapas.

Roskilde, den 17. maj 2021.

Idag är min Coronapas giltig! Nu kan jag gå på teater, bio och inomhus på en restaurang utan att behöva bära munskydd. Jag kan också vara tillsammans med andra vaccinerade utan att behöva hålla avstånd och bära munskydd. Detsamma gäller - och det här är det viktigaste - med min familj!

Annars  rekommendera de danska hälsovårdsmyndigheterna dig att hålla dig till de goda vanorna: Tvätta händerna / använd sprit - håll avstånd - begränsa fysisk kontakt till personer du inte känner - hosta och nysa i ärmen.

Foto: Erik M.

Inlagt 2021-05-17 20:03 | Läst 975 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till att leva lite mer normalt, men det tar nog lite tid innan man vänjer sig till friheten skulle jag tro. Jag har två veckor till den andra sprutan och sedan ska det gå två veckor, därefter kan man komma in i Danmark. Vi har bokat in några träffar i Danmark den 20 juni så får vi se om allt går enligt plan.
Svar från Erik Madsen 2021-05-17 23:38
Hej Peter - tak for dine kommentarer.
Jeg tror, at der går lang tid, inden vi kommer tilbage til tiderne som de var før coronaen. Nogle af de vaner, som er blevet indført, vil mange sikkert holde fast ved. Og nogen af dem er sikkert også gode i andre sammenhænge - den øgede hygiejne f.eks.
Det bliver dejligt for jer, når i kan komme til nordsjælland i gen.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Grattis! Får min andra dos vaccin den 22/6 och ser verkligen fram mot den. Det har gått så lång tid av isolering så jag undrar allt som oftast vad som är ett normalt liv. Vad skönt för dig att få njuta familj, kultur och annat som saknats det senaste året. Ha det gott!
Svar från Erik Madsen 2021-05-17 23:39
Hej Yvonne - tak for dine kommentarer.
Vaccinen giver lidt øget frihed og entusiasme tilbage.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Grattis till ett mer normalt liv. Jag har i alla fall fått en tid för första sprutan den sista maj och det är jag nöjd med. Hade nog trott att det skulle ta lite längre tid.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2021-05-17 23:40
Hej Lena H.- tak for dine kommentarer.
Bedre sent end aldrig, som vi siger på dansk.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Härligt rosa träd och skönt du är vaccinerad klart nu. Får andra sprutan 18/6 sen blir det nog en friare känsla, och händerna kommer att spritas vidare framöver, har ändå gjort det på jobbet i många år innan coronan kom.
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2021-05-19 11:26
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Ja, det ger en mer fri känsla.Som jag också skriver till Peter tror jag att många kommer att fortsätta med några av de vanor vi nu har vant oss vid. Ökad hygien är förmodligen en av dem och att man inte dyker upp i skolan och på jobbet när man är sjuk (snottet og forkølet)
Med många vänliga hälsningar från Erik.