Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Den Danske Bloggen # 2201 / NIKON Professional User och Ken Rockwell.

Roskilde, den 29. juli 2021.

Jag städar lite (bara lite) :-)

Då dyker något upp, som man/jag har glömt bort att jag hade. Jag hade också helt glömt bort att jag har varit proffs :-) 😀 Men det har gått över igen, om jag alls har värit det :-) Jag hade bland annat 3 st. professionell NIKON-saker som gav mig predikatet - nämligen D700 kamerahus - SB800 blixt och 105 mm micro f / 2.8.

^

Här är beviset (jag har tagit bort medlemsnumret).

Jag hittade också några broschyrer och ett specialnummer av en fototidning som bara handlade om NIKON.

Broschyrerna är på danska och det kan man förmodligen inte få mer.

^

Ken Rockwell:

Jag var en gång medlem i en annan fotogrupp. Där var det vid ett tillfälle förbjudet att nämna hans namn i gruppen! Det var för mycket kaos på sidorna och långa inlägg för och emot hans åsikter. Han var och är förmodligen fortfarande kontroversiell på många punkter, men jag kollar fortfarande på honom då och då. När jag köpte D700 laddade jag ner hans guide, med många bra tips, som inte alla fanns i Nikons manual.

Det är 31 A4 -sidor!

Foto: Erik M.

PS: När jag inte längre var en istand att gå runt utan kryckor och fotografera veteranbilar sålde jag det meste Nikon -utrustning och köpte istället Sony. Det blev både mindre och lättare. Jag kunde inte få mig til att bli av med D700 och ett enda objektiv samt blixten. Nu när jag kör på min MiniCrosser, kan det vara så att NIKONen kan vara i korgen framför ?

 

Inlagt 2021-07-29 10:59 | Läst 2144 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
När jag skulle gå hem från jobbet och till bussen passerade jag en fotoaffär. ( 70 talet) Ofta slank jag in för att se om dom hade några nya broschyrer. Jag kunde titta i dom länge och drömma om en annan utrustning än den jag hade råd med.
Sten
Svar från Erik Madsen 2021-07-29 17:42
Hej Sten - tack för dina kommentarer.
Det var samma sak här - broschyrerna hade jag långt innan jag hade råd att köpa D700. Jag hade då en D300. Jag kan tydligt komma ihåg känslan av att ha en FF-kamera i handen - WOW og det är också därför jag behöll den.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Där ser man, proffs har jag aldrig varit! Jag gillar också att läsa Ken Rockwell ibland, han hymlar inte precis om det han tycker. Hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2021-07-29 17:46
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag var och är inte proffs, men jag hade utrustningen. Vi vet alla att det inte räcker :-)
Nej, det stämmer, han säger vad han menar och man kan reda ut det lite själv, men han är inte tråkig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Din städning fick mig att ta en titt i min gamla `kort-hög´ och se där, ett NPU-kort med Member since 12/07 ;)
Jag hade under några år en D2X med ett 70-200/2.8 VR med TC 1,7 samt lite övrig optik som gjorde mig till medlem. Det bästa var nog ändå Nikons fina tidning som man fick och jag har sparat några nummer, bland annat
ett med fina OS-bilder på Carolina Klüft. Men som dig, något proffs har jag aldrig varit ;)

/Stephan
Svar från Erik Madsen 2021-07-29 17:49
Hej Stephan - tack för dina kommentarer och din personliga rapport.
Jag minns NIKON -tidningarna väl, men de er förlorade, varför vet jag inte riktigt?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ett Nikon proffs, det har jag inte varit. Ett 105/2,8 har jag ju haft en D300, 17-55/2,8 men vet inte vad det var för regler som var, reglerna är väl ändrade nu
Svar från Erik Madsen 2021-07-29 17:59
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Reglerna var att du måste äga minst 3 saker som NIKON ansåg vara professionell utrustning. När du kom in på webbplatsen valde du vad du ägde - skrev produktionsnumret och var du hade köpt det. D300 var inte med, men 105eren var och förmodligen också 17-55 f / 2.8. Om du hade fotografering som din huvudsakliga sysselsättning, kunne du få ett medlemskap med flera fördelar - service .m.m.
Jag tror att systemet fortfarande finns.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Google :-)
Nikon är en omtyckt kamera med sin trogna publik. Som tydligen vårdade sin kundkrets. Hälsar NL
Svar från Erik Madsen 2021-07-29 19:45
Hej Nils -Erik - tack för dina kommentarer.
Jag tror att Canon har något liknande - särskilt för dem som har fotografering som huvudsaklig sysselsättning. Med extra service t.ex. vid stora sportevenemang som nu vid OS.
Med många vänliga hälsningar från Erik.