Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

EM-bloggen # 2388 / AutoPilot & snapshot.

Roskilde, den 17. februar 2022.

Fujis Classic Chrome standard. f/2 - 1/250 sek. - ISO 640 - DR 200%.

Jag har ibland sat kameran på P-läge och Auto ISO och sedan kameran om resten. Det finns ingen P eller "grön" programinställning på Fujien. Därför sker det genom att vrida bländarringen runt linsen på A, sätt in inställningen för slutartid på A och detsamma med ISO. Jag sätt också DR/dynamiskt utrymme til automatisk och låt kameran välja vad som passar motivet bedst.

På så sätt är kameran redo att fotografera vanligaste/normala snapshots - Pure Amateur/Nybörjareinställningar. Men jag har LÄST - där var den igen :-) om några så kallade seriösa fotografer som sa att de ansåg att p-instilling på moderna kameror som ett utmärkt och snabbt sätt.

P för professionell :-)

Men jag är mestadels för bländarprioritet och annars allt annat på auto. På gatan kommer det att vara manuellt och zonfokus.

På gensyn.

Inlagt 2022-02-17 21:18 | Läst 1031 ggr. | Permalink

"Hej Erik, ibland är det skönt att låta kameran sköta tänkandet och ibland vill en vara mer aktiv. Visst är det skönt när båda alternativen finns tillgängliga i samma kamera! Ha en fin fredag! /Lisa"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Hej Erik,
ibland är det skönt att låta kameran sköta tänkandet och ibland vill en vara mer aktiv. Visst är det skönt när båda alternativen finns tillgängliga i samma kamera!

Ha en fin fredag!
/Lisa
Svar från Erik Madsen 2022-02-18 19:22
Hej Lisa og tak for dine kommentarer.
Det er bare med at udnytte de muligheder, som vores kameraer giver os.
God wek-end til dig fra Erik i Roskilde/DK.
Och A står väl för amatör ;)))
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2022-02-18 22:42
He he Gunte, men det er jeg jo også - en glad amatør :-)
Hav det godt.
//Erik//