Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 878 / Street photography must be black and white - sägs det av experterna  (Role models and inspiration).

________________________________________________________________________

Roskilde, den 6. marts 2018.

När man surfar på webben händer det att man en gång ibland stöter på något intressant. Det är mest relaterat till fotograferingsvärlden, som jag har jobbat med de senaste dagarna.

Att jag är mest til färger, har jag aldrig dolt här på Fotosidan. Det betyder inte att jag inte gillar svartvita fotografier - tvärtom. Jag vill fortfarande använda det svarta vita - speciellt efter att jag har köpt min X100F med de alternativer som denna kamera erbjuder. Film simuleringarna, jpg och direkt i kameran när man kan göra det och Fujis erfarna människor har gjort det möjligt och att jag är helt nöjd med det.

Nå det var det med "Role models and inspiration" - Jag såg några exempel på fotografer som ursprungligen fotograferade svart och vitt, men bytte till färger - av olika anledningar. Fotograferna var också olika - ålder, nationalitet, Magnum-medlemmar, etc .:

William Eggleston - Constantine Manos - Joel Meyrowitz - Alex Webb - Bruce Davidson.

Förstora.

f/4 - 1/500 sek. - ISO 125.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-03-06 20:30 | Läst 1527 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Danske Bloggen 877 / Andra sysslor och Capa.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 5. marts 2018.

De sista dagarna har gått med andra sysslor. Förberedelserna för "beboer möte" i fastigheterna, foto hjälp til en vän, läsning och nu Paris-Nice på TV.

Jag läser i min julklap "100 bilder som förändrade världen". Det fina med boken är enligt min mening att det finns en historia om situationen vid varje bild. Igår kom jag till bilden av Robert Capas fallna soldat. En bild som har diskuterats och analyserats i många sammanhang - var den konstruerad eller ren lycka ? Senare hittades och bekräftades att militärsoldaten heter Frederico Borrell Garcia, som dödades under det spanska inbördeskriget. Senare spekulationer gick på om Capa var fotografen eller om det var hans flickvän Gerda Taro ? Taro, som var den första fotojournalisten, som dödades i fältet. Capa har sagt att han hade tagit bilden genom att lyfta kameran upp från "skyttegraven" utan att se någonting - "rent lykketræf" ! Senare finns det så kallade experter, som tycker att det finns egenskaper på bilden som ger upphov till tvivel om vilken kamera som används. Att det kanske togs med en Rolleiflex, som Gerda Taro hade, och inte med Capas Leica!

f/2,2 - 1/30 sek. - ISO 200.

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-03-05 19:17 | Läst 1470 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Danske Bloggen 876 / Äntligen kom våren !!!

_______________________________________________________________________

Roskilde, den 2. marts 2018. 

Iflg. Datoen ! ! !

Här i Roskilde har vi blivet "skånet" av Skåne för snöstormen :-) Vi har skyddats av Skåne (se på en karta). Bornholm har drabbats särskilt hårt och de danska "sydhavsøer" Lolland Falster och Møn. Även Sønderjylland och enskilda platser i resten av Jylland har fått mycket.

Bildtexterne är inder bilderne hos mig.

Arkivbild från marts 2016.

Men idag gik det inte längre,  jag vet inte om man har flyttat Skåne, eller om vinden har ändrat riktning :-) :-)

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Postat 2018-03-02 15:33 | Läst 1643 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4