Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Bilddagbok # 2572 / Det danske folketingsvalg.

ROSKILDE, DEN 4. NOVEMBER 2022.

Bildtexterne är under bilderne her hos mig.

Redan den 24 september tog jag detta foto på Stændertorvet i Roskilde !!! Och först nu, efter valet den 1 november, finns ett resultat av omröstningen. Det var den längsta valrörelsen på min tid.

Även om inlägget inte är tänkt att vara ett politisk debatt inläg, kommer det att finnas några kommentarer till resultatet av omröstningen. Vår statsminister Mette Frederiksen fick flest personröster av alla och Socialdemokraterne fick 27,5 % och 50 mandater. Det näst största partiet, Vänstern, fick ett katastrofalt val, 13,3 % och 23 mandater. Den tidigare statsministre och ordföranden i Venstre Lars Løkke fick ett jordskredsval med 9,3 % och 16 mandater. En annan vänsterprofil, Inger Støjberg, fick 9,1 % och 14 mandater med sitt nya parti. Om man lägger ihop Vensterpartiets, Lars Løkkes och Inger Støjbergs mandater kunne det ursprungliga Vensterpartiet have samlat 53 mandater!

Finräkning pågår för närvarande, men det förväntas inte att siffrorna kommer att förändras. Det blir mycket svåra förhandlingar om vilken regering som kan bildas med 12 partier i den nya riksdagen.

PS: Danska vänstern är inget vänsterparti, utan ligger till höger om mitten i dansk politik.

På gensyn

Postat 2022-11-04 17:13 | Läst 806 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Bilddagbok # 2571 / Candid Photography - Street Photography .....

PROSKILDE, DEN 1. NOVEMBER 2022.

..... till och med också - Candid Street Photography - Snapshots ?

Bildtexterne är under bilderne.

 Candid ? ( Kronprinsesse Mary)

Street ?

Candid ?

Street ?

Candid ?

Street ?

Candid Street ?

Candid Street ?

Snapshot ?

Jag kallar dem alla "Situationsbilder". Det är mycket lättare :-)

På gensyn.

PS: Jag glömde begreppet "Flaneur", som är en väldigt fin term - mer konstnärlig - som används bland annat av författare/konstnärer som iakttar livet i det offentliga rummet som inspiration till sina verk.

Wikipedia: The street photographer can be seen as an extension of the flâneur, an observer of the streets (who was often a writer or artist).

Postat 2022-11-01 17:27 | Läst 1223 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera