Erik Madsen/DK

Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2696: Senaste nytt från Vikingaskeppsmuseet.

2. juli 2023.

Något hade hänt sedan jag var där sist.

Jag hade tagit en tur till museet när jag såg att det helt plötsligt var arbete på gång.

Det är fortfarande långt kvar.

Jag har pratat med en av båtbyggarna. Han berättar att det är en rekonstruktion av "Skuldelev 5" som är på gång. Den som byggdes för många år sedan har efter hand blivit något sliten. Som jag förstått det är det uppenbarligen något som har gjorts flera gånger med några av de andra vikingaskeppen i museet. På så sätt bibehåller dom också den hantverksmässiga erfarenheten och samtidigt utbildar man även nya båtbyggare. Museets rekonstruktion av "Skuldelev 5" fick namnet "Helge Ask".

Här för dig som är särskilt intresserad:

https://www.vikingeskibsmuseet.dk/besoeg/udstillinger/de-fem-vikingeskibe/skuldelev-5-det-lille-langskib

=====================================================================================================================

På grund av min höga ålder och min fysik är jag inte säker på att jag kan följa det här projektet till slutet. Därför har jag hittat ett program som DR2 gjorde för många år sedan. Här följer du arbetet med rekonstruktionen av "Havhingsten" - texten/Speaken" är givetvis på danska, men bilderna visar arbetett ända fram till att drottning Margrethe döpte det.

https://www.google.dk/search?q=Havhingsten&hl=da&source=hp&ei=FHGhZMuaNpWakgXJ04CABA&iflsig=AD69kcEAAAAAZKF_JDAytMN92FjN0hxeOR8YTWFvrDuZ&ved=0ahUKEwjL9PO9hvD_AhUVjaQKHckpAEAQ4dUDCAg&uact=5&oq=Havhingsten&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQguEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQ6EQguEIAEELEDEIMBEMcBENEDOgsIABCABBCxAxCDAToRCC4QgwEQxwEQsQMQ0QMQgAQ6CAguEIAEELEDOgsIABCKBRCxAxCDAToLCC4QigUQsQMQgwE6CAgAEIAEELEDOgsILhCABBCxAxCDAToHCC4QigUQQzoLCC4QgAQQxwEQrwE6BwgAEIoFEEM6CwguEIAEELEDENQCOhEILhCDARCvARDHARCxAxCABDoHCAAQgAQQClAAWI8bYKofaABwAHgAgAFYiAGTBpIBAjExmAEAoAEB&sclient=gws-wiz#fpstate=ive&vld=cid:c8ea2b28,vid:GacZE7zPbeg

Mvh. Erik.

Postat 2023-07-02 15:21 | Läst 592 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Roskilde-bloggen # 2695: Roskilde järnvägsstation.

1. juli 2023.

Bildtexterna finns under bilderna här hos mig.

Den tidigare järnvägsstation i Köpenhamn är sedan länge rivet och en ny byggdes där den står än i dag.

Danmarks äldsta järnvägsstation som jag har visat bilder på tidigare. Minnesplattan finns på tornet till vänster. Man kan se den bakom lyktstolpen.

Fasaden renoverades för några år sedan och med de ursprungliga färgerna !

Det väckte en del uppståndelse, eftersom det var många som trodde att det var en nymodig uppfinning.

Mvh. Erik.

Postat 2023-07-01 11:58 | Läst 589 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5