Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2604: Påkörd av en svensk.

24. februar 2023.

Dagbogs-indlæg:

Foto. AG med iPhone 7

En svenskregistrerad bil kör ut från en parkeringsplats mitt i stan och kör på min frus bil. Det visar sig att det är en dansk kvinna som kör den svenska bilen. Damen är väldigt förvirrad och vet inte riktigt vad som kommer att hända, men det gör min fru. Byter namn, registreringsnummer osv. Efter "svenskan" har lugnat ner sig och återhämtat sig från chocken lovar hon att skicka försäkringsuppgifter senare. Det gör hon också senare, samtidigt som hon skriftligen tar på sig skulden.

Eftersom motpartens fordon är registrerat utomlands blir det lite svårare pappersarbete innan vi kan köra till verkstaden. AG har dock varit på verkstaden för att se till att hjul mm. inte var så skadad att hon inte fick köra vidare förrän skadan ska lagas. Det kunde hon väl.

På gensyn.

Inlagt 2023-02-24 16:33 | Läst 768 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Otur när sånt händer och det medför ändå en del extra bekymmer och onödig tidspillan.
Hoppas det löser sig. Far blev påbackad av en norrman på Gotland en gång i tiden, löste sig bra ändå.
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2023-02-24 16:43
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Ja, det kommer nog att lösa sig. Vi har redan hört via vårt förseningsföretag att de har kontaktat Folksam.
Hav det godt du med.
//ERIK//
Nja, jag tycker nog det är mer den danska damen än den svenskregistrerade bilen som är skyldig, jag skulle säga som i Matador att det är en dansker 😊. Hur som helst jobbigt med allt bøvl
Svar från Erik Madsen 2023-02-24 16:49
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
Nu har du nog en fot i varje läger :-)
Men damen i fråga var gift med en svenska och hade ett svenskt personnummer. Är hon då en svensk av annat etniskt ursprung ? :-) :-) – nej, inte helt rätt.
Det blev en roligare rubrik så här :-)
Bilen var i alla fall svenskregistrerad och det var den som körde på..
Problemet kommer att lösas.
Med många vänliga hälsningar från Erik
pdahlen 2023-02-25 07:13
Vet ju inte hur denna dam har gjort, men min fru har kvar sitt danska personnummer, samt att hon även (igen) blev dansk medborgare när Danmark för en tid sedan godkände dubbla medborgarskap. Min fru hon gick från dank till svensk och sedan till svensk/dansk
Hej Erik! Varning för svenskregistrerade bilar! I Sverige får svenskar inte ens köra bilar som är registrerade utomlands. Hoppas det går bra med reparation av bilen!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Frekeman 2023-02-24 20:25
Menar du att jag som svensk inte skulle få köra min Englands-registrerade bil i Sverige? Knappast!
Wolfgang 2023-02-24 20:54
Menar Du, när min bror kommer från Tyskland med sin tyskregistrerade bil, så får jag inte köra den i Sverige? frågar Wolfgang
Bjarne 2023-02-24 21:14
Jag har läst på lite. Tydligen är det så att fordon man äger ska vara registrerade här, men du får förmodligen köra din brors utländskregistrerade bil.
Frekeman 2023-02-24 21:45
@Bjarne. Det du påstår har sannolikt att göra med var man är skriven. Jag är svensk skriven i Storbritannien, som är mitt hem. Givetvis hör min bil hemma i det landet också men det är såklart så att jag får resa till Sverige i min engelska bil och köra den där också. Eller hur?
Bjarne 2023-02-24 22:32
Jo, så måste det ju vara, Fredrik.
Svar från Erik Madsen 2023-02-27 18:16
Hej Bjarne - tack för dina kommentarer.
Jag tror att samma regler gäller här i DK. Däremot anser jag att dansken får köra ett utlandsregistrerat fordon om den utländska ägaren sitter i bilen. En dansk mekaniker ska också köra bilen till och från verkstaden. Vårt försäkringsbolag skrev till Folksam i fredags och vi väntar på svar från dem.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ah, det var din fru som körde den ena bilen. Jag blev orolig att det var din fru som person som blivit påkörd. Fantastiskt numer att bevismaterial går att ordna omedelbart. Ja de kamerorna, vad de kan.
//Gunnar S
Svar från Erik Madsen 2023-02-27 18:12
Hej Gunnar - tack för dina kommentarer.
Nej, som tur var kom ingen till skada - bara materiella skador.
Det stämmer, mobilkamerorna kommer till sin rätt i sådana situationer,
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Tråkigt, men i trafiken händer ett och annat. Nu ser det ut att lösa sig bra, men som Gunte säger, det blir alltid krångel och tar tid. Hoppas nu att det praktiska löser sig till det bästa, många hälsningar/ B jörn
Svar från Erik Madsen 2023-02-27 18:21
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Vårt försäkringsbolag skrev till Folksam i fredags och vi väntar på svar från dem.
Som tur är kan vår bil köra, inget hade hänt med hjulet mer än att "hjulkapslen" var trasig.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, plötsligt händer det! är min erfarenhet av kollisioner, ingen förvarning alls, bara någon människa som ett ögonblick tappat kontakten med verkligheten, har man tur har de ansvar för vad de gjort. Sist här hemma blev den helt nya bilen (4 månader) skrot, vi oskadda, men min frus ledvärk blev värre.
Svar från Erik Madsen 2023-02-27 18:25
Hej Stefan - tack för dina kommentarer.
Det är sant - ett ögonblick av ouppmärksamhet och det blir fel.
WOW för en upplevelse med jeres bil. Både materiellt och med din fru.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Vilken otur, det är ju alltid stökigt när man måste lämna bilen på verkstaden. Men sånt hände ju ibland och det var i alla fall ingen som blev skadad.
Hälsningar Lena
Svar från Erik Madsen 2023-02-27 18:28
Hej Lena - tack för dina kommentarer.
Du har helt rätt - inga personskador och det är trots allt det viktigaste. Vi är båda pensionärer och våra två döttrar bor båda i Roskilde - och har bilar :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.