Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Roskilde-bloggen # 2845: Lobster.

Nikon D700 og NIKKOR 50 mm 1:1.4.

"The Lobster" är titeln på en Netflix-film.

Jag såg en intervju på dansk TV med några autister och deras släktingar, samt några experter på området. De kom med exempel på filmer som försökte visa vilka problem autisterna hade med att förklara hur de mådde i olika sammanhang.

Filmerna var inte alla lika välgjorda och de koncentrerade sig oftast bara på en specifik form. Det finns trots allt olika typer av autism - minst 4. "The Lobster", var de överens om, klarade sig bra. Den borde visa några av de många skillnaderna.

Jag har sett filmen och den var svår – både att se, men också att förstå direkt. Det var ändå en filmupplevelse utöver det vanliga.

På återseende !

Inlagt 2024-04-09 20:26 | Läst 691 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Netflix har jag inte men en och annan film har man sett. Ibland
skulle man behöva se en film två gånger för att riktigt känna in vad det egentligen handlar om.
HaD/Gunte..
Svar från Erik Madsen 2024-04-09 21:18
Hej Gunte - tack för dina kommentarer.
Jag är glad för Netflix, speciellt eftersom jag nu har för stora problemer med att komma på bio. Jag har alltid varit väldigt intresserad av biofilmer. Det är alltså ett billigt och utmärkt sätt att använda Netflix och som du skriver kan jag även se filmerna flera gånger.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Den har jag inte sett men jag har Netflix. Fördel med streamingtjänster är ju att man kan gå in och titta och gillar man inte upplevelsen behöver man inte se färdigt för att "utnyttja biljetten". Har märkt att jag nu som äldre lyssnar mer på mig själv vad gäller bok- och filmval . Många hälsningar/ Björn
Svar från Erik Madsen 2024-04-10 10:43
Hej Björn - tack för dina kommentarer.
Jag har främst Netflix för då kan jag titta på film i lugn och ro. Utan att bli störd av publiken som satt och skramlade godispåsar och popcorn. Den gången jag gick på bio - det är ett avslutat kapitel för mig.
Jag väljer också helst utifrån mina egna intressen och letar efter prisbelönta filmer – speciellt om de har uppmärksammats på "Sundance Film Festival".
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Hej Erik, aldrig sett den, men det låter intressant, har inte Netflix själv. Det produceras en förfärande mängd filmer, där jag uppfattar MINST 90 % som absolut skräp, men ibland dyker en riktig godbit upp.
Svar från Erik Madsen 2024-04-12 12:51
Hej Stefan, tack för dina kommentarer.
Det stämmer, det kommer massor av filmer och serier. Jag väljer efter prisbelönta eller nominerade filmer. Efter att man har varit medlem en period tipsar Netflix om filmer som de tror har mitt intresse.
Se ev mitt svar till Björn.
Med många vänliga hälsningar från Erik.