Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Det hänger på ljuset...och humöret!

Nu är det avskalat, avlövat, sparsmakat och färgfattigt runt omkring där jag bor, men jag gillar det...tycker faktiskt att det är riktigt vackert! (När jag är på det här humöret i alla fall!) 

 

Alla bilder är tagna nu i veckan här i Norrköping.

 

 

Gillar den bastanta betongen som möter den vackra naturen... 

 

 

 

Vackert lite naket träd, med långa utsträckta grenar...

 

 

 

 Några gyllengula löv kvar i alla fall!

 

 

 

Utflyttat för den här säsongen! 

 

 

 

Fridfull eftermiddag vid Strömmen. Endast livräddningskransen ger färg åt bilden...

 

 

 

Novemberljus, hösten på väg mot vinter... 

 

 

 

...väldigt vackert, tycker jag...

 

 

 

 Trädspeglingar i den stilla Strömmen.  Ett och annat höstlöv flyter förbi...

 

 

 

 Blickfång; vackert röda stjälkar från en buske....det gäller att fånga den färg som finns!

 

 

 

Vid den stora bron, naturen möter betongen, igen (är lite förtjust i den kombinationen)... 

 

 

 

Under bron med kameran riktad mot vattnet... 

 

 

 

 

...och kameran riktad uppåt. Mellan de båda körfälten skymtar en lampa.

 

Tänkte på här om dagen, att det här är ju min första höst som jag upplever med en systemkamera om nacken, och jag hade inte räknat med den väldigt stora frånvaron av ljusa timmar som det uppenbarligen är på min breddgrad i oktober och november...Det gäller att lära sej fånga in ljuset när det skymtar fram lite...och försöka fånga ljuset i mörkret, kanske...

 

Hälsningar Lena.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-11-16 17:20 | Läst 4131 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fint fångat!!! "Novemberljus", blev min favorit. En fin bild som beskriver årstiden på ett fint sätt. Kul att du är på G! "Klick", /Peter-L
Svar från Lena Eriksson 2009-11-16 21:48
På G...vete sjutton, men just nu i alla fall känns det bra...Tack för kommentaren! / L
Ja visst är ljuset viktigt! Tyvärr så verkar mitt humör tendera att sjunka i takt m att dagarna blir allt mörkare. Och ljuset tycker jag har lyst m sin frånvaro lite för ofta här den senaste tiden;) Hur som helst ett trevligt inlägg med väldigt fina bilder. Novemberljus var väldigt trevlig, men den grymmaste bilden enligt mig var ändå den sista. Grafisk och häftig i sin avskalade form! Ha en trevlig måndagskväll!
/MB
Svar från Lena Eriksson 2009-11-16 21:53
Tack Malin för dina snälla ord! Jag har ju gnällt så mycket den här hösten på frånvaron av ljus och på alla förkylningar så nu bara MÅSTE jag se tillvaron på ett annat sätt...jag har bestämt mej för det och då kändes det lättare!
Härda ut, snart är det dax för pepparkakor, glögg och många tända ljus/ L
Varje årstid har sin charm.
Nu när det börjar bli färgfattigt så är det tid att utforska det monokroma.
Det finns alltid möjligheter. Det gällar bara att se dom.
Svar från Lena Eriksson 2009-11-16 21:56
Det finns alltid möjligheter...det gäller bara att se dom! Tack för de orden, borde stå skrivet på kylskåpet! / L
Vilka fina motiv du har fångat "Novemberljus" tycker jag också är vacker:o)
MVh synnöve
Svar från Lena Eriksson 2009-11-16 22:00
Ja tänk att det är lite fint ute i det grå...trots allt!...gäller bara att se det, som Harald Lindström skrev i kommentaren före dej...Tack för att du är inne och kollar min blogg och tack för kommentaren! / L
Fin och målande beskrivning!
Svar från Lena Eriksson 2009-11-16 22:03
Tack för de orden...det är så trevligt att få lite kommentarer på sitt bloggande! / Lena