Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

EN CIGG OCH LITE SURF

...och bra shoppingväder, vad mer kan man begära? Tjaa...att tunnelbanan går som den ska förstås.

.

Gamla stan 30/6

.

Själv har jag precis inlett min semester och landat i Fruängen. Här tänker jag stanna åtminstone en vecka och förutom att bara ha det ledigt och härligt tillsammans med Thomas så har jag tänkt mig att utforska vår vackra huvudstad lite mer. En ny slinga varje dag.

Jag började faktiskt igår, med en bit av Kungsholmen och idag har jag åkt på guidad tur i T-banan för att få veta lite mer om konsten som finns där. Jag återkommer om det så småningom. Jag tycker att det är väldigt roligt och inspirerande att upptäcka en ny stad, och Stockholm är verkligen mycket, mycket, mycket... :)

På återseende!

.

Postat 2015-06-30 20:12 | Läst 3201 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

OCH NU DÅ???

Vad ska jag göra nu när mitt 100-bloggande är slut? Ska jag bara luta mig tillbaka i godan ro? Lägga mig på sängen och fundera kanske?

Ska inte JAG blogga i kväll???

.

.

.

Inte helt lätt måste jag erkänna... :)

Att blogga har helt enkelt blivit en vana....

.

Postat 2015-06-09 23:10 | Läst 2962 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

DAG 100 OCH SUMMAN AV KARDEMUMMAN...

Ja, jag har alltså kommit fram till slutet av min blogg 100 utmaning, d.v.s att blogga minst en gång om dagen i hundra dagar med början den 1 mars. Idén kommer från en man som heter Fredrik Wass och idén har gått under namnet, Blogg 100. I år för fjärde året. Vi var flera hundra som antog utmaningen i år. Man kunde blogga på sin befintliga blogg eller starta en ny. Jag valde att fortsätta här på Fotosidan och hade också en idé om att jag samtidigt med "varje-dag-bloggandet" ville utmana mig själv till att fotografera oftare och rikta kameran mer mot människor. 

.

kaffestund uppe på odlingslotterna...

.

Och hur har det gått då?

Jo, jag har absolut fotograferat mer än vanligt under de här 100 dagarna och jag har även fotograferat människor i större utsträckning än innan utmaningen. Främst i mitt lilla pågående fotoprojekt uppe på Gustavsbergs odlingsområde. Där har jag närmat mig obekanta människor som aldrig förr.

.

...och Stockholmsfika

(tror att de små vita fläckarna på himlen är lampor inifrån som reflekteras...)

.

Men, jag har också haft lediga stunder och dagar då jag valt att inte ge mig ut att fotografera. Antingen har jag valt annat som också är trevligt, och ibland har jag bara varit väldans lat. (Jag har lätt för det.) Jag har också haft ont av en hälsporre hela det här året, så ibland har jag varit tvungen att låta bli allt annat än att sitta still.

Men jag har också haft tillfällen då jag varit ute med kameran, men ändå inte fotograferat människor utan vanan trogen riktat den mot vackra vyer, linjer och husväggar. 

Så summan av kardemumman är väl att jag har lyckats till viss del med min utmaning. Jag kunde ha gjort mer periodvis, men utmaningen var svårare än jag tänkt mig från början. Så, jag känner mig i alla fall lite nöjd.

.

Och sist men inte minst, ni som brukar läser min blogg, alla ni som brukar kommentera...och alla ni som INTE brukar kommentera...ni får gärna skriva en rad. Tankar om mitt sätt att blogga och skriva, om min utmaning, om mina bilder eller om precis vad som helst!!!! Det tycker JAG skulle vara kul att läsa!

.

Tack för mig och mitt 100-bloggande...

Postat 2015-06-08 21:58 | Läst 5311 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

STOPPA ALDRIG VIKTIGA LAPPAR I BYXFICKORNA!!!

...och lite återbruk igen. Av bild.

.

.

Ett kort möte 2010

.

Det var i slutet av sommaren, 2010. Jag stod och fotade vid Motala ström när pappan och barnet dök upp. Det var en underbart varm dag minns jag och flickan hade minimalt med kläder på sig. De var så fina där de kom och jag frågade om jag kunde få fotografera dem. Absolut, tyckte pappan och lyfte upp flickan ur vagnen och ställde sig framför ett träd. Jag tog tre-fyra bilder med skakande händer och darrande knän. Jag tror det var första gången jag frågade sådär spontant... ja, sen vips var de borta. Utan att vi visste något om varann.

Men några år senare hade jag tur och mötte pappan igen, i en mataffär. Vi växlade några ord och jag fick hans mejl-adress och lovade mejla bildfiler till honom. Jag skrev adressen på en lapp som jag sedan stoppade i byxfickan...på de byxor som jag sedan tvättade när jag kom hem. Och borta var vår länk.

Efter den gången har jag aldrig sett dem mer.

.

Dagens bild har alltså varit med i min blogg tidigare, närmare bestämt 2010. Men då som färgbild.  


Imorgon är det mitt sista inlägg i Blogg 100-utmaningen!!!!

.

Postat 2015-06-07 20:39 | Läst 4360 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

HOPPSAN...

en instagrambild i bloggen!!! 

Men nu såhär på sluttampen av mitt blogg 100-bloggande tar jag mig lite friheter :)

.

Thomas på fotoutställning

.

Och ibland är det helt enkelt kul att vara lite lekfull och gå loss med mobil och olika filter.

.

2 inlägg återstår....

.

Postat 2015-06-06 23:00 | Läst 4288 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
1 2 Nästa