Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Med en föraning om höst

Skogskyrkogården 30/7-18

Så blev det då ett återbesök till vackra Skogskyrkogården, vilket inte alls var dumt i värmen. Alla höga träd gav ljuvlig skugga. Likaså kändes det väldigt behagligt i skuggan under taket på förhallen till Heliga Korsets kapell. Men gräsmattorna var bitvis ganska brända av solen och mer orangefärgade än gröna. Det tillsammans med det brunfärgade vattnet i dammen gav ett mycket annorlunda intryck i den sena eftermiddagssolen; det kändes dovt, dunkelt, stillsamt och med en föraning om höst...

.

Men vid fiket smakade det fortfarande härligt sommar!

Skogsbärspajen kan rekommenderas!

.

.

.

Postat 2018-08-01 21:51 | Läst 6825 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Midsommarafton

.

Ja just det, det har blivit midsommarafton. Hur nu det gått till, - var det inte nyss april?

Nåväl, midsommar är en speciell helg tycker jag, lite mytomspunnen och magisk, och det är en trevlig tradition med dansen runt stången. De flesta barn gillar att skutta runt och sjunga om de små grodorna. Och jag tjuvstartade faktiskt lite igår med dansen, på min förskola.

Om det blir någon dans idag, vet jag inte. Men det blir i alla fall sill och potatis i mitt kök. Sen får vi väl se. Thomas är nog snart på väg, - vi får konferera! Vad det blir efter sillen beror nog på vädret. Just nu ser det i alla fall helt ok ut, när jag tittar ut; himlen är blå, med bara ljusgrå moln =)

Jag håller tummarna att det förblir så. Blå himmel över hela Sverige!!!

Trevlig midsommar!

.

Postat 2017-06-23 08:48 | Läst 3407 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bridgeblandning

Island juli-16

(och lite ögongodis, kanske?)

Det finns en godispåse som heter Bridgeblandning, vet ni vilken sort jag menar? Den har funnits ett tag på butikshyllorna. Enligt Wikipedia sedan 1965 - då var jag sju år och min bror två. Bridgeblandning har jag en speciell relation till, om man nu kan säga det om en godissort?  Det var nämligen så att under flera år, kanske runt 65-68, så spelade mina föräldrar kort tillsammans med ett annat par. De träffades hemma hos oss varje lördagskväll. Och då skulle vi barn förstås i säng extra tidigt, vilket inte var så kul, vi ville ju vara med!

Jag kommer så väl ihåg hur mina föräldrar klädde sig fina och ställde i ordning hemmet. Och det jag minns starkast, var karamellskålen! Sådär mot slutet av fixningen hälldes det alltid upp en stor påse Bridgeblandning i den fina silvriga karamellskålen. Där låg de alla sorter; de stora gula dragerade mandlarna, de fina runda chokladdragerade kulorna, de goda doppade russinen, de smaskiga gröna lakritspinnarna. Och så förstås alla små nonstop.

Vi barn fick absolut inte röra karamellskålen förrän dagen efter - men då var det oftast bara de tråkiga icke festliga små nonstopen kvar!

Och varför i all sin dar berättar jag den här historian här? Jo, jag kom att tänka på att mitt bloggande nog är ganska likt en Bridgeblandning. Det vill säga, lite mandlar, lite chokladdragerade kulor, en och annan lakritspinne...men förmodligen mest små halvtrista nonstop.

Postat 2017-06-19 09:24 | Läst 3754 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

MOBILEN, DIN BÄSTA VÄN?

Industrilandskapet 2/5-17


Njaee, men bra är den att ha, eller hur? Och rolig! 

Vyn är från Norrköping och Motala ström. Där vattenkanten slutar rinner ett vattenfall, men det syns inte från den punkt där jag står. Däremot är det förmodligen vattenfallet som gubben med vit skjorta fotograferar. Och de andra två också, kanske - selfies med fallet som bakgrund? 

Industrilandskapet har utgjort promenadstråk för mig nu i många år. Industrilandskapet är vackert och originellt med sina stora gula industribyggnader som numera är uppblandade med nybyggd spännande arkitektur. Dessutom tillför vattnet så mycket; liv, rörelser, speglingar. Och vill man möta på människor så behöver man inte bli besviken  - om inte annat brukar det alltid dyka upp någon turist. (Eller flera - som man kan passa på att fotografera!)

Fast jag fotograferade med en RIKTIG kamera.... =)

.

Postat 2017-05-03 06:30 | Läst 4603 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

SOM ETT FÄRGSPRAKANDE LAPPTÄCKE...

får bloggen bli idag.

Och trots att jag skrivit att jag inte skall visa mer Islandsbilder här, och inga färgbilder...så kommer här en hel bunt. Både Islandsbilder och färgbilder! Tänker att bloggen är ett bra ställe att visa bilder i trots allt. Det är bilder från det isländska landskapet och..tjaa, semesterbilder. Somliga mer turistiga än andra. Och jag är absolut ingen landskaps/naturfotograf. Men då jag blev mycket förälskad i det isländska landskapet, så är det kul att visa i alla fall...

Några bilder är tagna genom bilrutan så de kan ha lite sudd i nederkanten. Bild sju ser lite dimmig ut på vänster sida men det är för att det blåser vattendroppar från vattenfallet.

Och jag har låtit färgen bli rejäl i vissa bilder. Raka motsatsen till det svartvita. Men det landskap vi färdades i var verkligen inget mesigt landskap. Det var ett landskap som nästan slog knock out, på i alla fall mej. Och det fanns gott om färg.

Och klicka på bilderna förstås om du vill se dem stora !!!

.

Islandssemester juli-16

                  

             

               

             

            

                          

                       

    .

Men sen blir det svartvitt igen!

Postat 2016-08-11 01:56 | Läst 5441 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera