Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

En massa skitbilder blir det!

Jag har nu fotograferat varje dag i 18 dagar. Och det har jag gjort för att jag hoppade på ett 365-projekt nu till nyåret, där varje dags bild måste vara dagsfärsk. 

Jag hoppade på ett sådant projekt för att jag ville testa vad det kan göra med mig i mitt bildskapande. Kan ett visst tvång utveckla mig som fotograf...eller är allt man får en massa skitbilder, när man tvingas ut och jaga motiv av tvång och inte av lust? När man tvingas ut under tjugo minuter en lunchrast - rakt ut bland tristessen, eller vid sju på kvällen när man släpar sina ben hem från jobbet? Och dessutom regnet öser ned?

Visserligen kan man ju fota ett stilleben på sitt fruktfat eller liknande, men min idé var att hålla mig kvar inom de fotoområden som jag normalt brukar verka i, vilket är det som intresserar mig; Cityscape, street och människor.

Men visst får man en massa skitbilder! Absolut!!! Och man tvingas publicera en och annan också, vilket inte känns särskilt kul. Men då hoppas jag att skitbilderna helgar målet...

Den som lever får se.

...

i måndags på lunchrasten...

...och här gällde det att höja kameran uppåt, ovanför papperskorgar, parkeringsplatser och reklamskyltar.

.

...

Men, förstås...365-projektet fortsätter. Kanske jag lät lite väl negativ nyss...men själva idén är jättespännande. Det som känts lite jobbigt vissa dagar är tidspressen om man jobbar långa dagar i kombination med vintermörkret. Men, vi går ju mot ljusare tider!

Postat 2014-01-19 11:37 | Läst 4787 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Har ni pulsat i snön idag?

Det har jag! Och det kändes faktiskt härligt, trots att jag egentligen inte gillar vinter, och trots att kylan bet friskt i kinderna. Men hellre snö än gråväder och regn tycker jag. Snön gjorde världen vacker igen!

...

.Skogskyrkogården 12/1-14

...

...

Postat 2014-01-12 20:26 | Läst 4518 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Norrköping-Stockholm tur och retur

Nu för tiden åker jag väldans mycket tåg, och jag gillar det. Det är vilsamt. Kostar man dessutom på några extra kronor på biljetten och åker i första klass är det gott om plats i kupéerna, och ofta lite folk. Då kan man breda ut sig med tidningar och laptop och ha det hur skönt som helst. Man kan också sitta och titta på det framrusande landskapet, och förundras över hur det skiftar karaktär beroende på väder och ljus. Och man kan passa på att fotografera lite. 

Visserligen blir det riktiga snapshots och resultatet ofta suddigt av fart och av skitiga rutor och man får en del speglingar på köpet. Men det är i alla fall spännande fotografering tycker jag...- man vet aldrig riktigt vad som fastnat förrän man kollar i datorn.
Från spår 10 Sthlm Central

...

Över Årstaviken

...

...Januari-landskap

...

Susar förbi Södertälje


...Postat 2014-01-05 18:27 | Läst 3710 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

365...hmmmm....

Jag har liksom flera andra nu med det nya året börjat ett 365-projekt. Alltså att publicera en bild om dagen i förhoppningsvis ett år framåt. Jag har dessutom anslutit mig till Blipfoto, där bilden skall vara dagsaktuell. (EXIF måste vara med.) Man kan således inte leta i sina hårddiskar efter något tjusigt. Utan; varje dag, skall det alltså in en nytagen bild.

Just det där lite stränga; "varje dag, en nytagen bild, publicerad samma dag" intresserar mig. Kreativiteten borde sättas på prov, ganska rejält tänker jag. Och kanske kan det betyda att man får till annorlunda bilder mot vad man brukar ta? Och rent av bättre bilder? Det skulle vara kul i så fall...

Men, dessutom har jag en förhoppning om att ett flitigare fotograferande för 365-projektet kommer att innebära att man funderar mer omkring fotografi och bilduppbyggnad.

Och att det spiller över hit till Fs och bloggen. Både med bilder och fotofunderingar.

Den som lever får se.

...

Bildjakt 2/1-14

Thomas och jag fotograferar vid Aula Medica...


Postat 2014-01-04 19:42 | Läst 3175 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera