Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Superkort söndagspromenad

Jag tycker januari har seeegat sig fram, ändå har jag knappt hittat någon fototid...Hmmm, för mycket jobba i livet, helt enkelt...

Men idag tog jag förstås med kameran när jag skulle gå till ICA, - ingen lång sväng inte. Och man får passa på att fotografera innan man handlar, innan ryggsäcken väger bly och händerna är upptagna av matkassar.

Och tänk, jag tyckte att jag kände lite vår...så nu jäklar anamma, får det väl bli lite mer fotopromender! Femton minuter till ICA, det duger inte!

 

 30/1-11

 

 

 

 

 

 

 

 

Hälsningar från mig!

Postat 2011-01-30 23:03 | Läst 2321 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vinterskog...och blogginlägg nummer 200!

Jajamensan...blogginlägg 200! (Men vissa är ju uppe i tusen...)

Hoppas  verkligen att några av mina inlägg har gillats av er...själv har jag haft stor glädje av min blogg!

Jag tycker nämligen att det är väldigt roligt att skapa blogginlägg... se tankarna ta form i de små svarta bokstavs-krumelurerna och få se sina bilder instoppade lite snyggt.

Och jag har verkligen fått sååå mycket tillbaka av er som läser mina inlägg. Jag har fått fotohjälp och väldigt trevliga kommentarer. Dessutom har jag fått en massa hejarop i både med och motgång. Och inte att förglömma, alla som gav mig värme och nytt mod då min dotter blev så sjuk i våras...TUSEN TUSEN TACK!

Och så några bilder; I lördags var jag och hälsade på en god vän uppe i Rejmyreskogen. Och det var fortfarande sååå vacker vinter ute.

 

Bilder från den 15/1-11

medresenär på bussen

 

susar förbi landskapet

 

 framme och fika, förstås

 

 Rejmyreskog i vinterskrud

 

vinter-porträtt 

 

Och för er som har mailat eller på annnat sätt frågat efter min andra mer personliga, pratiga blogg...efter övervägande, här är länken;

http://tvatusenelva.wordpress.com/

 

Hej då!

(mot 300...)

Postat 2011-01-17 18:40 | Läst 3422 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Linjelek

Jag tillhör dem som tycker att det är lite motigt med vintern. Det jag påverkas av allra mest är nog frånvaron av ljus, men minusgrader och snöyra gör det inte lättare om jag säger så...och så är det ju så himla skönt att sitta inne med en hel trave med böcker.

Så det gäller att övertala sig ut i den vita vintern...och det kan man göra på olika sätt. Ett sätt är att faktiskt se det positiva med vintern...det är väldigt vackert med det vita som bäddar in och förändrar landskapet.

Ett annat sätt som fungerar för mig är att ge mig själv nya fotouppgifter. Kanske låter det konstlat...foto skall ju vara ren glädje etc...men jag tycker inte att det känns fel med lite hjälp på traven. Lite hjälp att sparka igång sig själv. Till fotoglädjen... :-)

Under min senaste korta fotopromenad ut i vinterlandskapet letade jag linjer...roligt, linjer gillar jag!

 (Ps ser till min stora förfärelse att gårdagens inlägg ligger kvar i spalten...lovar hoppa över minst en dag! )

 

Bilder från gårdagens korta fotosväng i Industrilandskapet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej då!

Hälsningar Lena

Postat 2011-01-13 12:39 | Läst 3310 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Igång igen!

Sååå, nu är man igång igen då med fem-minutersbloggen, roligt! (Ja...för mig alltså!) Och jag ser till min stora, stoooora häpnad att jag snart är framme vid inlägg nummer 200.

Men jag gillar att blogga, så det skall nog inte bli några problem att komma upp till 300 inlägg heller... Och jag har faktiskt precis startat upp en annan blogg också, en lite mer personlig blogg. Utanför Fotosidan. Här på Fs skall ju bloggeriet helst vara inriktat på foto, vilket ju är ganska naturligt. Men, det är inte alltid jag har något sådant att delge...så det fick bli en mer friare blogg också. (Dvs där jag ännu mer än här svamlar om allt mellan himmel och jord...)

Här i Fem minuters-bloggen har jag tänkt att mina fototankar och mitt fotande skall få en ny chans att utvecklas, nu till våren...och jag skall faktiskt försöka ge mig själv lite fotouppgifter. Den första har jag redan kört igång med lite...nu i januari tänkte jag försöka ha LINJER och ANDRA PERSPEKTIV i huvudet lite extra...  Vi får se.

Idag hade jag ju tänkt fota mindre vintriga bilder...hmmm, men idag var det snöigare än någonsin här i Norrköping. Och faktiskt är jag lite sjuk, det är därför jag är hemma...så jag tog helt enkelt kameran på världens kortaste fototur, runt huset ungefär. Och fångade just hur det såg ut idag, utanför mitt hus, denna vintriga januari-onsdag.

 

Bilder att ta med en stor nypa salt...från idag 12/1-11

Full aktivitet efter nattens snöfall, när jag tittade ut mot grannhuset.

(Jag klev upp en våning i trappuppgången)

 

...och aktivitet åt andra hållet också.

(två våningar upp)

 

ner mot konserthuset, fotat från min trappuppgång

(också från våning två) 

 

 ...och utanför mitt hus.

 

lampa på min gata... :-)

 

Hej då!

 

Postat 2011-01-12 22:04 | Läst 3437 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Väldans vintrigt, helt enkelt...

Skall man sparka liv i den här gamla bloggen, eller inte...ja det är frågan det. Men nu går vi ju mot ljusare tider, så det borde bli lättare att ta steget över tröskeln...

Jag passar på att visa några vinterkvadrater, för imorgon tänker jag minsann ge mig ut med kameran, och försöka hitta lite mindre vinter, om jag säger så...

Vi får väl se hur det går med den saken, men fotolusten är i alla fall tillbaka!

 

 

Bilder från Industrilandskapet, det trodde ni väl inte... :-)

uppifrån Arbetets museum 

 

titt in i lilla lusthuset 

 

 

i kompakt eftermiddags-dimma 

 

favoritväggen i dimma

 

avslutar med ett isigt vatten-fall ( 7/1-11)

 

Vitbalansen är inte riktigt ok...lite för blått, men jag tycker inte att det gör så mycket då det blåa framhäver det kyliga. Men det är förstås en smaksak...kanske borde jag öppna "stora" ps, istället för snabbredigering i elements.

 

God fortsättning förresten!

hälsningar Lena

Postat 2011-01-12 03:17 | Läst 3226 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera