Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Men in med en sommarbild nu för sjutton...

...tänkte jag för mig själv. Det är ju mitt i sommaren!

Råcksta träsk...8/6-13

De satt där så fridfullt mitt i den gröna oasen. Båda koncentrerade på sitt...Och jag gled förbi ganska obemärkt tror jag på min vandring mot Råcksta tunnelbanestation.

En sommarbild a 2013 tänkte jag när jag fick se bilden i datorn. (När jag gick förbi trodde jag kvinnan höll på att fiska också...)


Postat 2013-06-26 23:44 | Läst 3410 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Alla vägar bär till Rom...

...eller Gamla stan.

Jag håller ju på att lära mig lite mer om Stockholm (med kameran över axeln, förstås!) och gör det bland annat genom att följa 19 färdigt utstakade gångstråk, kors och tvärs genom staden. Alla utgår från Gamla stan. 

Och när jag skall dit eller hem så passerar jag alltid Slussen. Och nu sist klev jag av vid Slussens t-banestation och gick genom gula gången. Och jag var förstås också tvungen att prova att fota där! Hmmm...förmodligen hellre än bra...men, Slussen är ju superaktuell, så där vill man ju ha lite bilder ifrån - medan den finns kvar!

Så "gula-gången-bilderna" får bli dagens bloggbilder för idag befinner jag mig återigen i Norrköping. Och det regnar. Oavbrutet.

Så den som lever får se hur det blir med foton idag...

Morgonsolen flödar men här inne känns det ändå lite mörkt och sunkigt...men speciellt.

...

Postat 2013-06-26 13:10 | Läst 3814 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Under bron

Sommardagar i all ära, men det var svettigt mellan husväggarna. Även ute i Hammarby sjöstad. Solen lyste envist ned på mig och jag hade vandrat i timmar; från Kärrtorp över Hammarbyhöjden och runt de nybyggda huskropparna i sjöstaden. Ganska utmattad av både sol, värme och intryck följde jag sedan Sickla kanal och slog mig slutligen ned under en bro...

Det kändes mäktigt där under bron. Solljuset glittrade vackert på kanalytan och bildade spännande mönster. Och jag fick lite skugga...

Under Allébron


Ett av mina sommarprojekt är att lära känna Stockholm lite bättre. Via Stockholms stads hemsida har jag hittat 19 stycken gångstråk som täcker in staden rätt bra. Några har jag klarat av, men mycket återstår att utforska...

...

Postat 2013-06-25 15:57 | Läst 3554 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vid Strömmens mörka yta

Jag har saknat att blogga här. Så nu gör jag ett nytt försök...

Igen.

Vintern har varit lång och våren hektisk, men idag har min sommarledighet börjat! Och det blir några sammanhängande dagar. Hela 21, närmare bestämt. Jag ser hur de ligger framför mig - dagarna, liksom i en lång rad och bara skall fyllas med helt andra saker än jobb. Oh yes!

Bloggat har jag inte gjort sedan i höstas. Ibland hinner man bara inte allt man vill. Men jag har förstås fotograferat av och till och bloggfunderingar har jag gott om också. De ligger i ett virrvarr innanför pannbenet och trängs. Skall försöka trassla fram ett och annat och fästa här.

Jag kommer att fortsätta mina funderingar omkring det här med att försöka streta sig fram med sin kamera i hopp om någon slags utveckling. Dessutom har jag några fotoprojekt, eller mer kanske fotoidéer som jag kommer att återkomma till. Några pågående - om än i långsam takt, och några som jag bara drömmer rosa drömmar om...

Men...vi startar i Industrilandskapet, vid Strömmens mörka yta.

" genom fönsterglas "

Jag gillar effekten av gammalt fönsterglas, det ger alldeles gratis snygg bokeh...

---

" morgonspegling "

Här tycker jag att Arbetets museums kända gula fasad med väldigt blå-grå fönster gav ett ganska nytt och oväntat uttryck i svartvitt. Jag lät bilden vara obeskuren och oupprätad, tycker att den fungerar ändå, kanske eftersom det är fråga om en vattenyta...?


Senaste året har jag funderat rätt mycket på det här med bildsyn. Om jag tolkar Göran Segeholm rätt så menar han att bildsynen förändras över tiden, vartefter man lär sig mer om bilders uppbyggnad, tittar på bilder och ju mer man använder sin kamera. Det verkar ju logiskt. Hjärnan påverkas förstås av nya intryck och nya möjligheter. Men...sker alltid den här processen, och hur mycket är man medveten om själv? Och leder förändrad bildsyn-förändrat bildtänk alltid till att man förändrar sitt sätt att fotografera?

---

Postat 2013-06-24 12:17 | Läst 3106 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera