** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **

Fem minuter

Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

KUBISM

Idag bjuder jag på lite märklig kubism. Men bilden är inte manipulerad alls. Det är helt enkelt en spegling. En spegling av ett hus i ett annat hus, och så en förbipasserande yngling som råkade hamna precis i skottlinjen.  :)

Om bilden är bra eller dålig? Tja, det kan man nog ha olika synpunkter på...

Men visst är det någon som kikar ned på mig bakom en persienn, eller ser det bara ut så?

.

Mellan husväggarna 31/6

.

.

Imorgon måste jag till biblioteket efter jobbet

så då kan det bli bilder med en annan sorts kubism...

Vi får se.

Nu har nedräkningen börjat i alla fall.

Det här är inlägg 92 i min Blogg 100 utmaning

8 kvar!

.

Postat 2015-05-31 20:57 | Läst 4746 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

FINNS HON KVAR?

I livet? Uppe på odlingsområdet? Vem är hon?

Jag sitter kvar i sängen med kaffe bredvid och laptopen i mitt knä, trots att klockan snart är tolv. Ett läge som känns helt ok, för ute ösregnar det. Jag har dessutom letat mig tillbaka till min foto-mapp från 2010. Den är mager. Inte för att jag fotograferade sparsamt, utan för att jag inte brydde mig om att spara under mina första foto-år. Nu tycker jag förstås att det är väldigt synd, särskilt med tanke på att jag fortsatt fotografera på odlingsområdet.

Men med hjälp av de bilder jag hittat, så inser jag att det var redan sommaren 2010 som jag började fotografera på odlingsområdet. Och ett av mina första möten var mötet med "plommonkvinnan"...som jag döpte henne till. Och hon fick vara med i ett blogginlägg även då... (Lägger in en länk i kommentarsfältet, vet inte hur man länkar här så att det blir klickbart)

Det var ett fantastiskt möte i alla fall. "Plommonkvinnan" kunde nästan inte ett ord svenska men såg hur varm jag var i augustihettan och bjöd mig på plommon och vatten. Att jag fotograferade henne log hon bara åt...

Men den ståtliga och färgstarka kvinnan har jag inte sett till efter den enda gången. Undrar om hon fortfarande finns kvar på odlingsområdet? Jag kommer inte ens ihåg var hennes lott finns, området är ganska stort och gyttrigt.

Men vissa möten glömmer man inte, och det här var absolut ett sådant, så det skulle vara jätteroligt att få veta mer om henne och helst träffa henne igen. Och det skulle förstås vara roligt att kunna ge henne en bild! Jag kan kanske söka efter grinden och ett plommonträd... :) Och om jag tar med en bild på henne och visar för andra odlare så borde jag kunna få fram lite information...

Jag hoppas det i alla fall!

Bilderna är inte av jättebra kvalité, men för mig är de fina i alla fall. De är ett minne, och kanske upprinnelsen till hela mitt lilla fotoprojekt... (och håller nog för små utskrifter???)

.

.

"Plommonkvinnan"   aug 2010

 visade och inte visade bilder...

,

.

.

.

.

.

.

Nu är det dags för slutet på min deckare

och för mer kaffe!

Postat 2015-05-30 11:18 | Läst 5538 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

DEN SOM SÖKER DEN FINNER...

Ibland i alla fall.

Som nu idag efter jobbet när jag letade efter gamla bilder från Gustavsbergs odlingsområde och hittade enstaka bilder från maj 2011. Det är bilder tagna i jpeg och med den betydligt sämre kamera jag hade då, vilket märks lite grann...men det roliga är att jag hittade bilder på personer som jag fotat nu i år, och som jag inte hade en aning om att jag fotograferat för flera år sedan.

T.ex  den här trevliga mannen i randig tröja, som så ofta vill bjuda mig på kaffe... :)

.

Gustavsbergs odlingslotter 2011

.

.

Minns ni bilden från ett tidigare blogginlägg där kvinnan vill hjälpa sin man att resa sig upp från marken? Här har jag fångat dem redan 2011 tillsammans med något barn-barn förmodligen.

Och så kommer jag ihåg att jag fotade den söta flickan vid grinden när hon nyfiket kollade in mig.

.

.

.

.

.

Det skall bli roligt att skriva ut bilderna och ta med, och ge bort....undrar bara om svartvitt uppskattas, eller om jag ska behålla färgen? Vad tror ni???

.

,

Trevlig helg!!!!

.

Postat 2015-05-29 21:10 | Läst 5010 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

VATTEN ÖVER HUVUDET...

har det börjat att kännas som,  med den här Blogg 100 utmaningen. Det är helt enkelt svårare än jag trodde att få tid och ork över till fotografering och skrivande mitt i det vanliga livet med jobb och andra åtaganden. Och de senaste 14 dagarna har det blivit gott om torftiga nödinlägg...

Men, vad göra? Det är endast 12 inlägg kvar nu med det här, till målgång, så jag stretar väl på fram till mål. Jag får försöka lägga på lite extra krut i helgen åtminstone och till de sista 10 inläggen.

För jag kan ju inte ge upp nu.....

.

.

Snart semester...

...och då ska jag inte ta vatten över huvudet

men kanske doppa tårna...

.

.

.

Och...imorgon är det fredag! Yes!!!


Postat 2015-05-28 23:52 | Läst 4316 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

NORRKÖPINGSGRAFFITI

I en gångtunnel under riksvägen hade det samlats massvis med regnvatten. Vatten som speglade graffitin tjusigt...

.

.

Norrköpingsgraffiti, konstnär okänd.

.

.

Postat 2015-05-27 17:17 | Läst 3584 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa