Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Farbrorn...TORSDAGSBILD vecka 3.

Jag var på hemväg från jobbet och hade precis vikt av ut på gångvägen ned mot stan...då kom han där, farbrorn...mitt i vinterlandskapet...

Riv, riv i ryggsäcken och upp med kameran...hann inte tänka så mycket på inställningar, men jag visste att kameran var förinställd i tidsautomatik sedan lunchen, så snabbt snabbt rattade jag fram ett bra skärpedjup och hoppades att inte den sena eftermiddagstimmen (med dåligt ljus) skulle göra bilden suddig...och sen var det bara att försöka...

 

 

 

En farbror på väg...

 

Bilden känns nästan monokrom, fast kameran är inställd på färg! Kanske är bakgrunden lite väl grå, men det var så det var vid fototillfället, runt omkring...grått. Trädens  grenar hade tappat mycket av den vackra vita frosten och snön på vägen hade börjat sakta smälta till grå sörja.

Men jag gillar bilden, främst för att allt gick så fort, och för att jag inte fegade...!!! Dessutom såg farbrorn så fin ut, klädd helt i svart och med en basker på huvudet...och när vi möttes tackade jag för att jag fått fota...(jag hade ju i och för sig inte frågat, men man läser ju av lite...)...och då när vi möttes så log han stort mot mig...

 

 

 

Hälsningar Lena.

 

 

 

 

Inlagt 2010-01-21 07:09 | Läst 2578 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En helt fantastisk bild!

En gammal man gåendes i vintern, så väl överrenstämmande och vackert fångat.

Grattis!

(nästan lite Grekland över gubben!)
Svar från Lena Eriksson 2010-01-21 21:08
Tack Lysa...så här skulle det vara oftare...att man ser något eller möter någon som man fotar, på väg hem från jobbet...tröttheten blir som bortblåst å man går med spänstiga snabba steg hem för att tömma minneskortet! / Lena
Åhh vad trevligt! Tog han ingen bild av dig? Ser att han har stativet med sig.... ;-)))
Ha en bra dag, med tidsautomatik ;-) /Peter
Svar från Lena Eriksson 2010-01-21 21:14
Tack för kommentaren Peter! Dagen har varit jobbig...10 timmar jobb, å inget fotande...men, imorgon är det fredag! Känns fint... / L
Mycket fin bild. Den långsamgående mannen blev din lycka!
Svar från Lena Eriksson 2010-01-21 21:15
Tack Torbjörn! Ibland har man tur.../ L
Så har du gjort det igen! Bilden har det mesta av allt man kan önska sig. Får mig att gå tillbaka och titta en gång till och bestämma mig för att gå en vända med kameran innan jag värmer ärtsoppan och punchen. Grattis till att du så snabbt uppfattar situationen och ser möjligheten till en bra bild.

Har funderat över om du har en grav arbetsskada som gör att du så ofta är spontant kreativ... Det är nog lätt hänt att få det om man jobbar med barn, hoppas att det aldrig går över.

/nic
Svar från Lena Eriksson 2010-01-21 21:27
Hoppas att det blev en bra vända med kameran...å ärtsoppa med punch...så gott!
Spontan kreativitet passar mig...långa och vidsträckta projekt tröttnar jag på...för jag kommer alltid på något nytt, något annat, bättre... roligare, intressantare...!

Tack så väldigt mycket för din allt för snälla kommentar igen! / L