Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Från ett hustak

Jaha så har mannen återvänt från Irland - en vecka går fort. Så nu är jag inte längre singel i Stockholm :) och mitt uppdrag som kattvakt är över för den här gången. Men det har varit en mycket skön och....varm vecka. Med mycket fotografering. Tyvärr måste jag bryta min semester och jobba veckan som kommer så ikväll blir det att återvända till Norrköping.

Men, idag gjorde Thomas och jag en kort fotoutflykt till ett hustak, med kanonutsikt över stan. Ett värdigt slut på min första semestervecka tycker jag, som ju mycket handlat om att lära känna Stockholm, lite till.

Uppe på taket blåste det dock väldans, så det var nästan svårt att fotografera - svårt att hålla kameran stilla. Men jag njöt i fulla drag; vilken utsikt!

Stadsgården 10. 13/7-14

....

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


...


-----------------------------------------------------------------------------------

...

Och äntligen blev Thomas klar med redigeringen av sina bilder... :) Så här, en stilstudie av mig...

foto; Thomas Engström

...

På återseende!


Inlagt 2014-07-13 15:18 | Läst 2656 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga utsiktsbilder! Men jag förundrar mig mest över att det tydligen går att cykla upp på taket! I alla fall att döma av bild 4.
Svar från Lena Eriksson 2014-07-13 22:19
Taket jag fotograferat på är i förbindelse med Katarina-hissen. Den är avstängd nu för renovering som synes men man kan komma upp bakvägen från Mariaberget...- så cykla dit går nog alldeles utmärkt...kanske någon av de jobbare vid hissen tagit sig dit via cykel? För övrigt är huset en stor arbetsplats.
TACK för besöket i min blogg!
/ Lena
Vackra vyer
Hälsa THomas
Svar från Lena Eriksson 2014-07-13 22:21
Visst är det vackra vyer. Stockholm är fantastiskt vacker!!!
Och hälsat har jag gjort... :)
TACK för titten.
/ Lena
De vyerna tröttnar då inte jag på! Katarinahissen får sig en renovering kan man se på dina bilder! Ha det gott!
Svar från Lena Eriksson 2014-07-13 22:23
Katarinahissen var i för dåligt skick, stängdes av för några år sedan. Skall byggas om...kommer förmodligen att öppnas med nya Slussen....???
och det var ett härligt tak att fotografera ifrån...
Må gott själv, och TACK för besöket!
/ Lena
Femman ger mig svindel! Men utsikten är som sagt magnifik. Och man gläds ju åt att Katarinahissen verkar rustas upp, den var ju rivningshotad ett tag.
Svar från Lena Eriksson 2014-07-13 22:30
Man fick lite lätt svindel där uppe på hustaket...särskilt när jag lutade mig framåt över räcket för att fota ned på gatorna...hua, men roligt samtidigt med höjdperspektivet...
Katarinahissen ja...undrar om den kommer igång innan nya Slussen börjar bli klar...det kommer ju mest att vara en byggarbetsplats där runt omkring vad jag förstår.....
TACK Matti för besöket!
/ Lena
Där fick du till det minsann så jag måste erkänna att det blev ordentligt sug i magen av den läckra vinkeln du tagit på huset som har så fräcka gångar nere på marken i V form.
Jag sitter här och försöker fundera ut vilket tak ni varit på för jag känner igen
vyerna på alla bilderna.
Mitt emot slussen är det gissar jag.
I vart fall ett härligt avslut på denna omgången i Stockholm.
Ha det bra bland barnen dina så blir du väl snart ledig igen.
Kram på dig
Gun-Inger
Svar från Lena Eriksson 2014-07-13 23:47
Hej igen! Huset hänger liksom ihop med Katarinahissen. Adressen är Stadsgården 10. Fortsätter man att gå bortåt på hustaket såsom bild 4 visar med en cykel i förgrunden, så ser man Fotografiska.

Och det var en svindlande men häftig upplevelse...takpromenaden :)
Thomas skall jobba i det huset nu den här veckan och skall ta med stativ och kanske fånga lite fin kvällssol. Gissa om jag är avundsjuk!!! :)

TACK för alla besöken! Godnatt!
/ Lena

PS ledig blir jag nästa vecka igen.
Gun-Inger Arvidsson 2014-07-14 00:01
Att det var där någonstans förstod jag skall kika när jag kommer till Stockholm
blir någon gång i augusti.
gia god natt på dig.
Vilken utsikt! Jag borde verkligen prova den där platsen. Har aldirg varit upp där trots att jag bor så pass nära Stockholm. Det blir inte av och jag är ingen storstadsmänniska.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Eriksson 2014-07-14 08:09
...sitter och dricker morgonkaffe med laptopen i knät....
taket som jag hade tillgång till ligger precis i anslutning till Katarinahissen som man kan se på bilderna...men är ett tak som inte vem som helst kommer in på. Thomas skall jobba där i huset i veckan som konsult och hade därför passerkort. Men ifrån utsiktsplatsen vid hissen och Gondolen har man ju superutsikt också och då även över Slussen. Var där tidigare i våras och fotade. Jag tycker att det är roligt att kunna fånga platsen vid Stadsgården...snart kommer den att se annorlunda ut.....
TACKAR för besöket! ha det gott idag.
Mot jobbet.....
/ Lena