Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

I SISTA SJÄLVANDE 2011-MINUTEN...

...bestämmer jag mig för att det skall bli ett decemberinlägg trots allt, här i gamla fem-minutersbloggen. Det ser ju för trist ut att hoppa över december, när jag har alla övriga inläggs-månaderna staplade snyggt ovanpå varandra sedan september 2009...

Och, givetvis skall man summera 2011, vilket är lätt som en plätt! Det har varit ett uselt fotoår för mig, kreativiteten har lyst med sin frånvaro. Men jag har ändock haft min första blygsamma fotoutställning, med porträtt av min mormor; "NÄSTAN HUNDRA". Och det var roligt och lärorikt!

Så det är inget att hänga läpp för det som inte blev av.

Neej...jag blickar framåt!

Så efter en seg höst med kameran mest på hyllan så vill jag verkligen komma igång nu med bildskapande igen. Och jag skulle vilja gå vidare lite grann. Min kamera behärskar jag rätt bra, och jag har mitt bildseende. Men jag skulle vilja lära mig att fotografera mer utifrån en tanke eller idé och bli bättre på innehåll och budskap.

Den som lever får se...

Men jag avslutar detta år och denna 2011-omgång väldigt Lena-aktigt. Nämligen med bilder från Norrköping och Strykjärnet. Jag tänkte att det kunde passa för Arbetets museum-Strykjärnet firade nämligen 20 år som museum nu i december, och eftersom jag har så mycket samlade bilder just av Strykjärnet.

Så dessa bilder får liksom bli punkten på min Industrilandskapet-hänförelse... :)

2012 skall jag fotografera annat!!!

bilder från okt-dec i år

(färgerna kan vara sådär, redigerat på en laptop...)

julaftonsvägg 111224

 

dimmig morgon 111112

 

solbelyst 111016

 

 

på väg 111230

 

industrilandskapetvy 111230

 

  

fotograferar 111230

 

medan decembersolen dalar 111230

 

Gott Nytt År!

hälsningar Lena.

Inlagt 2011-12-31 03:08 | Läst 2979 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevlig kavalkad från Industrilandskapet :-)
Det ska bli spännande att se vad du väljer att fotografera nästa år.
Gott Nytt År,hälsar /Claes :-))
Svar från Lena Eriksson 2011-12-31 13:35
Hej!
:) Ack ja, vad har jag skrivit...
Men vi får se...
Tack för raderna, jag återkommer, för så var ju grundtanken med den här bloggen; att använda mig av den för att komma vidare med mitt fotande...

Riktigt Gott Nytt År till dig också!
// Lena
Gott Nytt År till dig! Ser fram emot och se fler av dina bilder.
//Ewa
Svar från Lena Eriksson 2011-12-31 18:16
Gott Nytt År tillbaka! // Lena
Gott nytt år, både foto- och vanligt år.
Kommer att sakna industribilderna...
...men allt har sin tid
/Jan-Olof
Svar från Lena Eriksson 2011-12-31 18:21
Hej Jan-Olof!
Ja, vi får väl se hur det blir med föresatserna... :)
Det skall bli himla kul att sätta igång med att fotografera och blogga igen, i alla fall!

Gott Nytt tillbaka! / Lena