Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

SOM ETT FÄRGSPRAKANDE LAPPTÄCKE...

får bloggen bli idag.

Och trots att jag skrivit att jag inte skall visa mer Islandsbilder här, och inga färgbilder...så kommer här en hel bunt. Både Islandsbilder och färgbilder! Tänker att bloggen är ett bra ställe att visa bilder i trots allt. Det är bilder från det isländska landskapet och..tjaa, semesterbilder. Somliga mer turistiga än andra. Och jag är absolut ingen landskaps/naturfotograf. Men då jag blev mycket förälskad i det isländska landskapet, så är det kul att visa i alla fall...

Några bilder är tagna genom bilrutan så de kan ha lite sudd i nederkanten. Bild sju ser lite dimmig ut på vänster sida men det är för att det blåser vattendroppar från vattenfallet.

Och jag har låtit färgen bli rejäl i vissa bilder. Raka motsatsen till det svartvita. Men det landskap vi färdades i var verkligen inget mesigt landskap. Det var ett landskap som nästan slog knock out, på i alla fall mej. Och det fanns gott om färg.

Och klicka på bilderna förstås om du vill se dem stora !!!

.

Islandssemester juli-16

                  

             

               

             

            

                          

                       

    .

Men sen blir det svartvitt igen!

Inlagt 2016-08-11 01:56 | Läst 4015 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina rutor..erkänner gärna att det är ett drömresemål :)
Mv/G
Vi skulle åkt till Island, men åkte till Norge istället, men jag måste åka dit snart, och jag längtar verkligen när jag ser dina fina bilder!
Många fina bilder att bläddra igenom, på en del ställen kände jag igen mig och andra var nya.
Ser ut som om du hade finare väder än då jag var där, vi hade visserligen stabilt väder med regn, regn och regn men det ser trevligare ut så här.
har tydligen missat en del i sommar då jag bara varit uppkopplad via telefon, ska ta och leta reda på dina andra islandsbilder.
Härliga återseenden och fina bilder1
Många fina landskapsbilder som funkar utmärkt i färg.

Mvh
Bertil
Vilket lapptäcke med vackra färgbilder du visar! Jag blir väldigt sugen på att resa dit men det tror jag att jag nämnt i ett tidigare inlägg också.
Hälsningar Lena
Vilka härliga Landskapsbilder Gillar de vackra vyerna Ha en skön kväll : ) // Gert
Roligt att få se alla färger efter dina fina svartvita bilder. Många magiska bilder där. Gillar särskilt den första med turisterna liksom "bakom" vattenfallet.
Så fint i färg, mycket storslaget, vackert....
Kommer på att jag nog inte sett så mycket från Island så det är jättekul att du delar med dej av bilderna!!
Ett sant nöje att bläddra sig igenom dina bilder också! Och vad bra att göra avkall på principerna ibland, det är jättefina färgbilder, det hade varit tråkigt att inte få se dom!/ Björn T
Alltså, jag gillar dina fina svartvita bilder från Island.. men nu när jag ser dessa i färg så tycker jag dessa blev oerhört vackra! Fantastiskt landskap!
Hälsn!
TACK SNÄLLA ALLA NI som kommenterat...jag känner mig alldeles överväldigad av ert gehör och era gillanden av mina färgade semesterrutor....
Men jag bara säger det; jag vill åka tillbaka...och uppleva mer av Island. Av kulturen. Av människorna som bor där. Och jag vill förstås uppleva mer av landskapet, i olika årstider.

Ha det gott!
Semesterbilder skriver du. Så fint att se hur det verkligen ser ut. Man får en väldigt bra uppfattning av det med dina bilder.
Många visar bara det allra vackraste. Nu menar jag inte att dina inte är vackra, för det är dom, jättefina och bättre än många andra.
Jag är alldeles för dålig på att fota "hur det ser ut" så när vi är på semester är det tur att sambon tar lite såna bilder med sin lilla kamera.
Svårt att uttrycka mig i ord vad jag menar, men hoppas du förstår !
ing-marie
Svar från Lena Eriksson 2016-08-12 15:49
För mej är det här ju semesterbilder fast det är mycket det isländska landskapet jag fotat. Det gick bara inte att låta bli...det var så väldans vackert och säreget. Men om man egentligen ska fånga landskap på bästa sätt, så bör man väl planera det hela lite, med ljus och stativ kanske....men vi hade mycket tur med ljus och dramatiska himlar vilket kanske kompenserade lite. Och jag gillar förstås mina bilder... =) Men däremot tyckte jag att det var svårt att bildbehandla i färg nu när jag nästan enbart hållit på med svartvitt det senaste halvåret.

KUL du gillade mina bilder...och det var min mening att visa lite hur det såg ut, där vi drog fram.
TACKAR för kommentaren!