Funderingar och fotografier från min vy i Vintergatan

Uppkopplad, oförskämd eller inte...och inte en endaste bild...

Lördagseftermiddag. Jag har fart runt lite - är trött. Sätter på kaffe, sträcker mig efter laptopen och så kopplar jag upp mig. Och där - eller snarare här, i cyberrymden möts jag genast av bekanta och vänner, - oftare än i det verkliga livet...

Någon har skickat ett trevligt mail, någon vill mig något på Facebook eller Google plus. Någon här inne på Fotosidan har tittat på mina bilder och tyckt till, och några har varit inne i mina bloggar. 

Raskt fyller jag på lite mer kaffe och så börjar jag att skicka ut mina svar...och inte så sällan brukar ett samtal ta form...eller fler. I form av kommentarsväxlingar, svarsmail eller chat.

Eller kanske mina ögon fastnar för en artikel eller ett blogginlägg från någon annan som får mig att tycka till och fortsätta samtalet som här i ett nytt blogginlägg...

Internet har för mig blivit en självklarhet inte bara för nyhets- och kunskaps-inhämtning...utan helt enkelt för att hålla kontakt med trevliga människor. Och just för möjligheten att på ett enkelt sätt föra samtalen och diskussionerna vidare...tänk bara att hundratals läser mitt nyutkastade blogginlägg, det första dygnet. När når man ut till så många på så kort tid i det verkliga livet?

För mig handlar bloggande om möjlighet och kommunikation - tvåvägskommunikation. För mig skulle det kännas märkligt att lägga ut blogginlägg som man inte har tid eller ork att följa upp.

Men alla vi människor är ju olika, tid har vi förvisso lika mycket...men vad vi gör med den, hur vi prioriterar det är ju förstås olika. Och våra umgängesvanor är förstås också olika, i det verkliga livet såväl som här på nätet. Och så måste det väl få vara, så länge inte någon verkligen blir kränkt.

Nu har frågan kommit upp om huruvida man skall svara på kommentarer man fått här på Fotosidan, här i bloggen främst. (Men även på bilder.)

Svar är alltid trevligt tycker jag, men jag kan också känna att vissa kommentarer står nästan för sig själva. Och i bloggen, kan svaren ofta bli en upprepning av den egna bloggtexten. Man kör liksom åsikterna ett varv till...vilket förstås känns lite onödigt.

Men att på något sätt tacka för intresset, känns bra för mig, - jag vill nämligen personligen inte att någon som bemödat sig med att kommentera i min blogg eller på mina bilder skall tro att dennes kommentar ekar tyst i natten, utan att den blivit läst och begrundad, av mig.

Hälsningar Lena

Inlagt 2011-10-08 17:08 | Läst 2495 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
du skriver alltid så förståndigt du Lena=)
mvh
peter
Svar från Lena Eriksson 2011-10-08 19:46
...och nu är det bäst att jag är artig och svarar, eller hur? :)

Och kan man hoppas på morgondimma i Örebro månntro...där jag befinner mig inatt...
Örebro slott insvept i dimma, kunde vara något...
Ursäkta bladdret...trevlig lördagkväll! / Lena
Thordur 2011-10-08 20:06
hehhe precis annars blir jag sur=)
ha en fin kväll lena
mvh
peter
Alltid ett dilemma ..... men visst , jag kan ju villigt erkänna att man blir glad och positivt inställd till en bloggägare som svarar personligt och engagerat på sina läsares kommentarer.

Som läsare känner man sig uppskattad och får en bekräftelse på att bloggskrivaren har läst och begrundat kommentaren.

Eftersom jag själv inte har blogg just nu så behöver jag inte tänka på sånt här. Bara läser, tittar och kommenterar när jag har lust :)

Finns det någon möjlighet att stänga av kommentarsrutan här inne på fotosidan?
Jag vet att det finns en möjlighet till det när man har blogspot m.fl Kanske det är något man som bloggskrivare ska ta sig en funderare på när man startar sin blogg. Vill jag ha kommentarer, frågor och annat från mina läsare ? Har jag tid, ork och lust att besvara och bemöta mina läsares reaktioner?

Om man INTE har det så kanske man ska tala om det från start och ta bort kommentarsmöjligheten. Då vet läsarna om detta och behöver inte bemöda sig med att kommentera.

Oj, nu blev det mycket här........ha det gott Lena (snygg profilbild på Google+ förresten )
Svar från Lena Eriksson 2011-10-10 23:02
Tyvärr kan man inte stänga av för kommentarer...inte heller ta bort kommentarer själv som man inte vill ha.
Jag skerv i en tidigare blogg att jag skulle önska att det fanns minst tre alternativ, kommentarer eller inte och så kanske en för om man dessutom vill ha kritik på bilderna i bloggen...då skulle även bloggen kunna fungera som lite bildanalys/bildkritik...

Tack för kommentaren...och för berömmet på profilbilden... :) jag e ju en snygging så så då blir ju alla bilder snygga... är ju i mina bästa år, utan rynkor och påsar och dubbelhakor....hmmmm, eller hur var det nu? :))
Ha det bra!