Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Stadsväv IV, Byggare Bob jobbar på.

Av GDPR-skäl och dåligt namnminne avstår jag från att tala om vad platschefen på bygget mittemot hette. Det får bli Byggare Bob.  Då pålandet var klart var det dags att förbereda gjutning av bottenplatta. Dom hade ju skippat att gräva ner garaget, så bottenplattan kom i stort sett på  gatans nivå. "I stort sett" är nyckelord, för då allt var klart visade det sig att nåt inte stämde. Ska se om jag har bilder kvar på just den missen.

På svenska byggen springer olika yrkesgrupper emellanåt i vägen för varandra. Tidplanen är så tajt att många jobb utförs samtidigt. Eller att man kommer på att något behöver göras om. Som här, att en grävskopa gräver där ett annat lag nyss lagt ut tvättad singel för att få ett kapillärbrytande skikt. Platschefen får vara kaospilot och lösa allt allteftersom.

Inlagt 2021-02-24 09:45 | Läst 1228 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul bild det här! :) Kul och bra Illustrerad dagverksamhet! :)
/B
Svar från Måns H 2021-02-24 16:57
Tack Bengt för uppskattningen!
Roligt och inte minst bra gjort! Hur lägger du in texterna i bilden? Hälsningar/ Björn
Svar från Måns H 2021-02-24 17:19
Tack Björn: Det finns program med färdiga pratbubblor. Såna är lämpligast för ändamålet. Jag tror att t o m Word funkar sen man lärt sig. Kanske Photoshop har nån smidig genväg, vad vet jag?

Jag använder Photoshop utan genvägar vid de få tillfällen det är fråga om eftersom jag är van vid Photoshop. Det blir en del pyssel men jag slipper inlärningskurvan.

Fixar till vita rutor eller pratbubblor och lägger in texterna med textverktyget "T". Varje ruta/bubbla blir ett eget lager som man kan flytta. Likaså texterna. Om rutan visar sig vara för liten gör jag om den.