Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Trottoarerna ockuperade av Kina, vad göra?

Några tusen elsparkcyklar med åkare som inte hört talas om att det  funnits trafikregler har ändrat även Norrköping. Jag ser mig om var trettionde meter men lik förbannat svischar nån förbi i 20 km/h. Så i går tog jag vägen genom Filmstaden. Jag har inte gått där sen coronalarmet, men just nu känns det tryggare där. Elsparkåkarna har ännu inte ockuperat det stråket.

Här gick Skomakaregatan en gång i tiden. Kommunen sålde ut gatan för att det skulle gå att bygga ett större hus än tidigare. Men behöll i alla fall en genomgång som ännu är öppen stora delar av dygnet.

Väl ute på Drottninggatan är det som numera vanligt. Elsparkstöttingar med två på varje och alltid på trottoaren. På sätt och vis förstår jag dom, ute på gatan kommer ju spårvagnar som är mycket farligare att kollidera med än fotgängare.

Inlagt 2021-08-18 12:03 | Läst 767 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Världen har blivit ett elektroniskt nöjesfält där marknaden styr även i samhället! Vi får barrikadera oss på hemmet Måns, eller flytta till ett land där man e försiktigare med äldre! :)
/B
Svar från Måns H 2021-08-18 22:33
Tack Bengt! Om jag flyttar blir det till Gotland. Inga elsparkcyklar på vägen, bara bilar som sällan kör mer än dubbelt så fort än tillåtna 60 på sommaren och 80 resten av året.
Då alla dessa i mina ögon onödiga elfordon/elleksaker belamrar gator och torg av folk utan minsta uns om trafikvett eller omtanke för sina medmänniskor önskar jag mig en pistol eller dosa eller något liknande som kan sända ut en riktad elektromagnetisk puls och sätta dessa eltramshistorier ur spel.

Hälsningar Jörgen
Svar från Måns H 2021-08-18 22:38
Jag har också fått onda tankar. Särskilt då jag bär hem en tung kasse med kattsand har jag planen att "i panik" släppa den på trottoaren och ta skydd själv.

EMK-puls skulle säkert funka, men jag har inte erforderlig utrustning. Och skulle säkert åka fast för nåt olagligt, det är ofarligt för överheten att ge sig på en vit heterosexuell gott och väl medelålders man.
Ibland känns det extra skönt att vara i Finspång resp Korsheden/Söderbärke.......Hälsningar/ Björn
PS Tycker som många andra att dom helt enkelt skulle förbjudas i stadskärnorna, precis som i Köpenhamn. Sverige känns ofta mesigt
Svar från Måns H 2021-08-18 22:41
Sverige uppvisar rätt ofta en total flathet. Förr i världen inför allt utländskt. Numera sånt som görs med appar.
Hej Måns.
Det finns starka röster i DK för helt att förbjuda dessa "el-løbehjul" (som de kallas i DK). Nu är det kommet ljus - både fram och bak, men de kan inte ge tecken när de måste svänga eller stanna och det finns heller inget krav på att de måste bära cykelhjälm.
Vänliga hälsningar. Erik / DK.
Svar från Måns H 2021-08-18 22:46
Som det är nu är de bara kul leksaker för dom som är tillräckligt unga för att känna sig odödliga. De förbrukar råvaror och är skadliga för klimatet.

Om man klassar dom som elmopeder och kräver skyddshjälm och körkort och ser till att de inte använder trottoarerna så skulle jag inte tycka så illa om dom som jag gör nu.
Jag håller med Jörgen här... man önskar sig något motgift att sparka tillbaka... Fattar inte att de är tillåtna över huvud taget! En leksak som många inte kan hantera... Och så pratar vi om miljön! Vad händer då med alla dessa batterier?! Vart någonstans dumpas de?
Hälsningar Halina
Svar från Måns H 2021-08-19 10:23
Elsparkcyklarna dumpas ofta i nåt vattendrag. Oklart om det är av dom som hyrt dom eller av dom som hatar dom.

Genomsnittliga livslängden på en hyrd elsparkcykel är enligt oberoende källor 2 månader. Voi ljuger så det sticker ut flaggor ur öronen på chefen och säger 5 år. Samma chef berättar sagor om att elsparkstöttingarna ersätter bilresor med fossildrivna bilar. En oberoende rapport från KTH (Tekniska högskolan) angav 3 %.

Sverige är nog flatase landet av alla då det gäller skadliga nymodigheter.